Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

10 Aralık 2008 Çarşamba

Kiymali Gul Boreyi

Herkezin bu boreyi bildiyinden eminim. Olsun birde ben tarif edeyim. Isterseniz et suyuyla hafif nemlendirip, uzerinede sarim sakli yogurt gezdirip manti niyetineden yiye bilrisiniz .

MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardagi su
aldigi kadar un
1 c.y.k tuz
ici icin
250 gr kiyma
1 orta boy sogan
kara biber
kimyon
nane


YAPILISI
Hamur kabina yumurtalari kirip suyla iyic e cirpin .Yumurtali suya yavas yavas unu ekleyin ve cok sert olmayan bir hamur yagurun .Hamuru yarim saat dinlendirin .Bu arada kiymaya rendelediyiniz sogani ve baharatalrini ekleyim yogurun .Kiymanin yayilmasi icin icine bir cay bardagi su ilave edin . Dinlenen hamurdan bezeler yapip oklavayla 30 ,40 cm capinda yufkaalr acin . Acdiginiz yufkayi iki ye kesin ve uzerine kiymadan serpistirin . Kiymali yufkalari boyuna buzdurun ve bir ucundan ice dogru sarin . Onceden isttiginiz firinda nar gibi kizarana dek pisirin . Yerkende beni hatirlamayi unutmayinn :))

Hiç yorum yok: