Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

18 Aralık 2008 Perşembe

Ispanak'li Pide

Galiba ben bu ispanagi cok seviyorum. Hem saglikli hem lezzetli herseylede yakisiyor .
Vejeteryan bir arkadas icin pideleri ispanak li yapmistim .Tadini cok beyendiler bende oyuzden biraz ispanaktan bahsedecektim .Ama google da ki yaziyi sizlerle paylasmak daha uygun geldi bana.Bakin ispanagin daha bilmediyimiz ne cok faydasi varmis :)))

ISPANAK .....
Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD), tüketimde ıspanak salatası başı çekiyor. Demir yönünden zengin, koyu yeşil yapraklı ve güzel tadı olan ıspanak, diğer yapraklı sebzelere nazaran daha çok protein içeriyor. Salatada yenilen çiğ ıspanak, harika bir lif kaynağı. Ispanak suyu, bol C vitamini ile soğuk algınlıklarına karşı dayanıklılık veriyor ve hemoroid rahatsızlığına iyi geliyor.
Ispanak, provitamin A, C vitaminleri, demir ve çeşitli enzimlerce çok zengin olup, bu maddeler, insanda bol kan yapıyor. Ispanak ayrıca, kemiklerin ve dişlerin sağlamlığını temin ediyor. Ispanak suyu, kalp adalelerini de kuvvetlendiriyor. Özel enzimi ile pekliği giderip bağırsak zehirlenmesini önlüyor. Kalp rahatsızlığı olanlara, haftada 1-2 fincan taze sıkılmış ıspanak suyu içmeleri öneriliyor.
Uzmanlar, ıspanağın, karaciğeri, lenf bezlerini, kan dolaşımını uyardığını belirterek, hamilelere, 'kanlı-canlı bir bebeğe sahip olmaları için' bol ıspanak yemelerini tavsiye ediyor.

MALZEMELER:
1kg un
2 corba kasigi margarin
1 paket kuru maya
Su, tuz
İc malzemesi:

1kg gr. ıspanak
150 gr. peynir
2 yumurta
1 buyuk sogan
Sıvıyag, tuz, karabiber

YAPILISI:
Yapalan hamur mayalandırılır.
Sogan ince kıyılıp hafif kavrulur.
Ispanaklar sogana ileve edilip solana kadar kavrulur.
Soguyunca peynir ve yumurta beyazıyla baharatları eklenir.
Hamurdan bezeler koparılıp pide şekinde açılır.
Uzerine harç konup kenarları katlanıp bastırılır.
Yumurta sarısı surulup 200°de pisirilir.
sicak ken tuketilmesi tavsiye olunur :)))

Hiç yorum yok: