Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

30 Ekim 2010 Cumartesi

Firinda Patlican Musakka.

Yazin mutfagin kiral sebzesi bana gore Patlican ,kralice si de domates . Eh biberde vezir olsun artik :))) . Her haliyle bir cok kisinin can simidi patlican . Borek yap, salata yap , tursu yap, kaynat, kizart sosla, yogurtla alla pulla masalarin bas kosesine yerlestir .
Hem pratik, hem ekonomik, hem saglikli hemde lezzetli. Eeee baska neler dene bilirki patlicna hakkinda ????
Yapmasinida yemesinide sevdigim bir patlican yemegi yayanlayayim. Mevsimi iyice gecmeden belki sizlerede bir fikri olur.

MALZEMELER
1 kg patlican
1/2 kg kiyma
2 adet kuru sogan
5 dis sarimsak
3 adet domates
1 cy,b sivi yag
5,6 adet sivri biber
1 cy,k kurunane
tuz

YAPILISI
Alacali soydugunum patlicanlari dorde uzunlamasina bolun ve parmak uzunlugunda dograyin.
Uzerine bol tuz atip 10 dakika bekletin , sonra yikayip suzun ( ben tuzlu suda bekletmiyorum )
Suyu sizan patlicanlari bir kabin icin de sivi yagin yarisi ile iyice yaglayip firintepsisine yayin.
200 C yada 300 F sicakliginda isinan firina da yaklasik 30, 40 dakika kizartin ( normalde musakka kizartilarak yapilir ama ben son donemlerde firnda kizartiyorum.
Patlicanlar firinda kizarirken kiymayi yarim cy,b siviyag da hafif kavuralim. kavrulan kiymaya incecik kiydigimiz k.sogani ve sarimsagi ekleyelim. Sogan ve sarimsagi da cok oldurmaden zar seklinde dogradigimiz domatesleri ilave edip domatesler susyunu iyice salana dek kavuralim.Kavrulan harca kurunane ve tuzunu ekleyelim.
Firinda kizaran patlicanlarin uzerine kavrulan kiymali harci yayalim 1 su bardagi suyuda esit sekilde ilave edelim. En son uzerine sivri biberleri dizip firinda 15 dakika pisirelim.
Firinda 10 dakika dinlenen musakkamiz servise hazirdir.
Sefa




10 yorum:

ZELİHA-UMUTSEPETİ dedi ki...

Harika olmuş,benim için yaz kış,kraldır patlıcan.:) Üzerine başka sebze tanımıyorum..Sağlık ve afiyetle...

derya dedi ki...

O sebzelerin kralıdır bana göre Sefa
cım ellerine sağlık öpüyorum.

Fuat Gencal dedi ki...

Süper görünüyor. İştah açıcı ve çok leziz, ellerinize,emeğinize sağlık.

Saygılar.

sarkaç dedi ki...

Patlıcan inanılmaz bir lezzet, musakka lezzet üstüne lezzet. Hele bir de sizinki gibi fırında yapılmışsa mükemmel. Elinize sağlık

Bayram Kombesi dedi ki...

Patlican bizim evde tahttan inmez hic. Ellerine saglik, cok guzel bir yemek olmus.

çeşnici Handan dedi ki...

Bence de patlıcan yazın sofranın kralıdır ve her haliyle çok severim. Musakkaya da bayılırım. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık canıım.

nazmiye dedi ki...

merhaba musakka çok lezzetli ve hafif görünüyor.elinize sağlık.bende fırında karışık kızartma yapıyorum çok güzel oluyor,blogumu ziyaret ederseniz göreceksiniz.Bu arada hemen marketten patlıcan aldım musakkayı deneyeceğim.sevgilerimle iyi pazarlar.

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Sebzelere verdiğin isimlere bayıldım.
Sevgiyle kal.

'Vasfiye Karoğlu.. dedi ki...

Merhaba, patlıcanı gördüğüm an dedim ki bu blogu izlemeliyim, ben patlıcanı çok severim ondan kaynaklandı heralde :)
elinize sağlık, güzel görnüyor burdan, tadı da çok güzeldir :)

bana da beklerim,

http://ecrensehiristanbul.blogspot.com/

sevgiler.. iyi haftalar şimdiden

yemekbiraşk dedi ki...

kesinlikle katılıyorum hatta bir adım öne çıkarak imparator ilan ediyorum :) latifesi bir yana çocukluğumdan bu yana sevdiğim bir sebzedir
elinize sağlık nefis gözüküyor
sevgiler