Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

20 Kasım 2010 Cumartesi

Lor Yapitim

Lor yapmayi cok tandir yayinlamak istiyordum ama kismet olmamisti bir turlu. Yasadigim bolgede hic lor peynir gozume carpmadi. Belki var dir da ben bilmiyorumdur . Lor tatlisi lor kurabiyesi yapmak icin lor yaptim ama ne tatli yapa bildim ne de kurabiye . Kahvalti da lor yemek daha cok hosuma gidiyor. Bazan sizma zeytinyagi ve cesitli baharlarla da karistiriyorum Harika bir tat oluyor. Harkese tavsiye ederim

MALZEMELER

3 kg sut
1 kase yogurt
3 corba kasigi sirke

YAPILISI
Sutun icine yogurdu ve sirkeyi ilave edip sut kesilenedek kaynatiyoruz. Temiz bir bezden suzup , bazi asiyoruz tamamen suzuldugunde lorumuz hazir oluyor. Tuzlu lor isteyenler icine 3 corba kasigi tuz da ekleye bilir.
Sevgiler
Sefa















1 asama 2 asama 3 asama


4 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım mutlu pazarlar ellerine sağ
lık loru çok severim evde yapılan
her zaman daha sağlıklı öpüyorum.

Unknown dedi ki...

Ben de bir kere denedim ama becremedim. Birde senin tarifi denemek lazım. Güzel görünüyor. Ellerine sağlık

Tijen dedi ki...

Ne kadar farklı lor tarifleri varmış meğer! Ben de bu hafta yoğurtluk sütümü aldığımda (2.5 litrelik şişelerde olduğundan yoğurda fazla geliyor) bir kilosuyla lor yapacağım ama doğrudan ayranla kestireceğim (yani sirke kullanmadan). O halini çok seviyorum.

Unknown dedi ki...

Ben de deneyecegim... Simdiye kadar hic yapmamistim.... Yalniz sormak istiyorum, günlük süt ile mi, yoksa dayanikli süt ile mi yapiyorsunuz... Sevgilerimle,