Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

26 Ocak 2011 Çarşamba

Perde Pilavi

:) Resmi cok guzel cekilemesede lezzeti cok guzel olan bir pilav :) Ikram sirasinda kesildigi icin ozene, bezene resim cekilemedi. Alel acele cekilen resim de bu kadar oldu.
Ilk defa denedim perde pilavini. Siirt yoresine ailt bir pilav oldugunu ve hikayesi oldugunu ogrendim.
Misafirlerini icin deyisik bir pilav yapmak istiyorsaniz perde pilavini tavsiye ederim.

MALZEMELER
4 tavuk goysu
2 su bardag pirinc
1 su bardagi badem
1 ortaboy kuru sogan
2 corba kasigi kus uzumu
2 corba kasigi tane karabiber
2 corba kasigi camfistigi
1 tatli kasigi 5 cesit baharat
2 corba kasigi tereyag
2 corba kasigi siviyag


DIS KAPMALA MALZEMESI
3 yumurta
2 subardagi un
125 grm margarin
1 cay kasigi kabartma tozu


YAPILISI
Once tavuk goyuslerini harslayalim. Pirinci sicak suyla yarim saat islatalim. Bademleri sicak suda bekletelim, kabuklari soyulmasi icin. ( ben mikrodalgada 3 dakika tuttum )
Harslanan tavuklari didikleyelim. Pirinci suzup yikayalim. Incecik kiydigimiz sogani sivi yagda kavuralim. Kavrulan sogana, tereyagini ve cam fistiklarini ekleyelim. Ben cam fistigi yerinede badem kulandim Bademlerin yarisini pilavin disi icin ayirdim. Sogan ve fistiklar kavrulunca yikadigimiz pirinci ekleyelim, biraz daha kavuralim, pirinc seffaf bir renk alana dek. Kavrulan pirince didikledigimiz tavuklari , 5 cesit baharati ve sicak suda beklettigimiz kus uzumlerini ekleyelim. Butun malzeme ile birlikte pirincleri iki defa daha cevirip 3 su bardagi tavuk suyu ekleyip pilavi pisirelim.Bu arada tuzunu istediginiz kadar ilave etmeyi unutmayin.

Hamuru icin, yumurtalari cirpalim, oda isisindaki margarin ve unla ( una kabartma tozu ekleyip ) yumusak bir hamur yapalim.
Hamuru merdane ile 2 cm kalinliginda acalim. Ici yaglanmis bir firin kabinin dibine bademleri dizelim. Hamuru firin kabina, kenarlari disa sarkacak sekilde yerlestirelim.
Hamurun icine sicak pilavi dolduralim. Disina sarkan hamurlari pilavin uzerine kapatalim.
Sicak firinda hertarafi nar gibi kizaranadek pisirelim. Sicak sicak servize cikaralim.
Sevgiler
Sefa
























20 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım işte budur....Ellerine sağlık
öpüyorum.

lezzet sarayı dedi ki...

sefa ablacım ellerine sağlık nefis bir pilav olmuş.

yedirenk dedi ki...

Pilavınız çok güzel olmuş.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle.

Unknown dedi ki...

Eşim sayesinde tatmıştım lezzetli ve uğraştırıcı bir pilav olsada denemeye değer...
Sanki içinde tavuk etide vardı benim taddığımın..
Sefacığım ellerine sağlık görüntü çok güzel lezzette güzeldir eminim..

oktay usta dedi ki...

slm. http://oktayustayemektarifleri.biz
adresinde yemek tariflerinizi paylaşarak blogunuza sitemiz üzerinden de ziyaretçi alabilirsiniz.

http://oktayustayemektarifleri.biz/wp-login.php?action=register adresinden sitemize kayıt olup yazılarınızı gönderebilirsiniz. yazılarınızın hemen altına size ait blogunuzdaki aynı konuya ait adresi ekleyebilirsiniz. bu durumda tarifinizi beğenen ziyaretçilerimiz sizin sitenize de gelecek ve blogunuz aynı yazı ile 2 farklı yerden ziyaretçi almış olacaktır.
not: resimleri bizim sitemize yüklemeniz gerekmektedir.

Yazarlık için sitemize en az 15 kişi alacağız bu yazarlar arasında da belirli zamanlarda çam sakızı çoban armağanı ödüllerimiz olacaktır.
Bu yazı blogspot ve blogcu üzerinden açılmış yemek blogları sahiplerinden seçilmiş kişilere gönderilmektedir

sihirlirloklava dedi ki...

bence çok ta güzel görünüyor...eelerine sağlık...

yemekbiraşk dedi ki...

bende birkaç kez yaptım gerçektende misafir için sunum çok güzel ayrıca çok güzel yapmışsın.. nefis gözükyor...

kalpkurabiye dedi ki...

ablacımm ellerine emeklerine sağlık:)
zoru başarmışsın:)
sevgilerimle..
mutlu akşamlar:)

hayat dedi ki...

Canım, harika bir görüntü. Eminim lezzetide çok güzeldir.Eline emeğine sağlık.
Sevgiyle kal...

umutluhayat dedi ki...

süper olmuş süper.ellerinize sağlık ,manzarası bile yeter.

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

harika görünüyor! ellerine saglik canim.sicacik sevgilerimle.. mutlu kal.

Limon çiçekleri dedi ki...

Amanın amanın tablo gibi maaşAllah.İyiki ilk defa yapmışın canım,usta halini düşünemiyorum bu nefasette!Ellerine sağlık..

Ferkay dedi ki...

Sefacım muhteşem görünüyor ellerine sağlık canım.
Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Tek kelimeyle"Harika" görünüyor.
Ellerine sağlık
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

çok güzel olmuş maşallah. ellerinize sağlık... ayrıca bir foto bundan daha doğal ve daha iştah açıçıcı görünemezdi bence... selamlar, sevgiler...

sarımutfak-hande dedi ki...

bence fotolarda çok güzel pasta gibi olmuş maşallah ellerine sağlık canım

Damak Tadı dedi ki...

Yok böyle bir şey tatlım..En çok sevdiğim pilav türüdür,özellikle dış kısmı..)Ellerine sağlık harikasın..Kocaman öpücükler..

Tarifkolik / Öznur dedi ki...

Ya çok seviyorum iç pilavları bunu denemek isterim canım ellerine sağlık sevgiler..

Duru Mutfak dedi ki...

Ben de perde pilavı denemek istiyorum ama pilav sevmiyorum, eşim de karışık pilav sevmiyor. Bir gün seven birilerine denerim inş.

Adsız dedi ki...

http://www.gryziko.pl Zostac w mieszkaniu oraz zaoszczedzic pieniadze, zabawy online z bliskimi. Sporo osób korzysta z tychze gier jako ksztalty rozrywki. Duza liczba komputerów w dzisiejszych czasach istnieja osiagalne do odwiedzenia zabawy przez internet z innymi. Mozesz równiez porozmawiac z bliskimi podczas gry. Ustepowac dzieki wydatki przez pobyt w mieszkaniu i grania w rozrywki. Sprawdz gre przed pozwalasz wychowankom odgrywac. Upewnij sie, iz jest wlasciwe na rzecz pierwotnego stulecia, odczytujac recenzje oraz odmienne elementy na temat zabawy przez internet. Niekiedy ocena okaze sie niewystarczajaca, a najlepiej jest sprawdzic, co pozostali maja do odwiedzenia powiedzenia na temat gry i esencji niego. Graj przy gry z dziecmi. Jest to doskonaly sposób, aby otrzymac wiecej wiadomosci na temat swoich dzieciach oraz pierwotnego interesów. W trakcie dzialaniu wspólny biznes w jaki sposób ów wraz z swymi maluchami, owo byc moze równiez w doskonale rozmowy. Jest mozliwosc dostrzec i wspomóc w ich wzrostu zdolnosci. Sprawdz, lub masz miejsce [url=http://www.gryziko.pl]gry[/url] przy gry online ze ma program lojalnosciowy. Mozna uzyskac poboczne rabaty dzieki rozrywki, co wiecej prenumerat miesieczników gier. Moga one takze nagradzac tobie równoczesne pieniazki na handlu uzywanymi grami. Owo ma mozliwosc kosztowac finanse, by sie zapisac, ale rekompensaty dopisac blyskawicznie jesli sie tam niejednokrotnie. Jesli nie jestes pewny, badz uciecha bedzie pracowac za pomoca komputera, badz nie, zajrzec "mozna uruchomic go" witryne. Na pobraniu fajna strona stanie sie ustalic, czy dopelniaja wymagania dla konkretnej gry. Jezeli nie zaakceptowac sa sklonni dzieki idei sciaga cos, pamietaj, ze zdolasz zwyczajnie usunac go na uzyskac dane, które potrzebujesz. Tak ekscytujace, w jaki sposób w grze online moze zdawac sie dla ciebie, zobacz wlasne recenzje przed nabyciem. Gra firmy staraja sie, aby pierwotnego gry wygladaja kuszaco, kiedy w rzeczywistosci, to jest nieinteresujace to wyraznie straszne. Zaczerpnij sposród Internetu, aby wyszukac opinie lub poprosic bliskich, którzy grali przy gre. Zwracaj atencje w jest to, jak duzo pieniedzy nastolatek spedza dzieki grach internetowego. Wyroby te nie istnieja niedrogie i nierzadko jest mozliwosc zakupu wieksza ilosc dodatki w tylko grze. Ustaw miesieczne oraz roczne limity w ilosc kasy, jakie mozna oddac dzieki zabawy internetowego. Poza tym, konwersowac sposród maluchami na temat budzetowania. Jezeli czujesz, gdy push up, nalezy naprawde, zwazajac w dól, zas w nastepnej kolejnosci sprowadzic osi przy ustawieniach operowania. Co poniektórzy osoby po prostu nie odczuwam sie kontrole osi istnieja poprawne, kiedy otrzymuja gry przez internet. To znaczy proste do odwiedzenia pielegnacji. Duzo konsol zapewnia sposobnosc odwrócenia systemy inspekcji przy rozkladzie rejonie.