Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

19 Eylül 2011 Pazartesi

Kalamar Tava

Bizim evde deniz urunleri cok sevilir. Ogluslarim bazi deniz urunlerini kendileri pisirir.Mesela Mumus, ( Murat) harika karides yapar. Buyuk oglusum da harika midyeli makarna, kalamar yapiyor. Iyi pismesi sarti ile ben herseyin tadian bakabilirim. Bazan cok az pisimis seviyorlar cunku.
Iste bu gunde Kalamar tava var menumuzde.
Olcusuz tarifsiz bir tarif. Sadece istediginiz kadar kalamar i bol tuzlu suda 1 saat bekletiyorsunuz, una bulayip furutozde kizartiyorsunuz. Hepsi bu kadar.

7 yorum:

Limon çiçekleri dedi ki...

Bizim evdede bayılırlar kalamara ama yumuşatılması için epey uğraşıyorum,aslında kalamarı en güzel dışarda yemek lazım kızartırkende çok sıçrıyor çünkü.ellerine sağlık.

lezzettabağı dedi ki...

Ohhh afiyetler olsun oğluşlar tam benim kafadanmış. deniz ürünlerine bayılırım kalamarın yanında yenen ve çok lezzetli olan tarator sosu tavsiye ederim bu bizim sosyal tesisin mönüsünde vardır ve çok lezzet katar.

Tarator sos:
3 y.kaşık mayonez
1 diş sarımsak
1 y.kaşık kapari
tuz,bir iki damla limon suyu

çok ince doğranan sarımsak ve kapariye diğer malzemeleri karıştırın ve küçük kasede kalamar yanında servis yapın muhteşem olur. sevgiler.

Unknown dedi ki...

Sefa'cım ellerine sağlık çok severim Şükran ablamın dediği gibi
Tarator sos çok yakışır öpüyorum.

Unknown dedi ki...

Oyyyy bu lezzete olan sevgimi anlatmaya kelimeler yetmez.
Nefiss görünüyor.
Ellerine sağlık canım..

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

deniz mahsulleri bizde de çok sevilir.özellikle midye tava ve dolması.ellerine sağlık canım enfes görünüyor.

Noblesse dedi ki...

kalamarı çok severim ben de ama doğrudan fritöze atıyordum, yanlış yapıyormuşum demek:(((( artık bu tarifle yapıcam, teşekkürler:)))

Baharcicegi dedi ki...

Bizim evde esimle ben cok severiz ama kizim hic sevmez kokusuna bile dayanamaz
citir citir nefis görünüyor eline saglik