Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

2 Eylül 2011 Cuma

MERHABA Esim icin yaptigim dogum gunu pastasi

Merhaba,
Yazmaya nereden baslayacagimi bilemiyorum. Uzunca bir ara oldu uzgunum bu kadar ara verdigim icin. Ara sira blogsahibi arkadaslarimi gizli gizli okusamda bir turlu yazamadim.
Cok yogun bir bahar gecirdim. Kosusmanin icinde blogu guncelleyemedim.
Simde sanki okulun ilk gunundeki cocuklar gibi hisediyorum. Heyecanli, cekingen ve urkek :)
Hani yeni bir eve tasinirsinizda urkek urkek etrafiniza, komsulariniza bakinirsiniz ya iste oyle.
Hani yillar once mezun oldugunuz okula gidersiniz de ! bir tanidik sima ararsiniz etrafta iste oyle hisediyorum.
Sevinciyle, mutluluguyla , huznuyle , kederiyle kocaman bir yazi gecirdim.
Simdi umit ediyorum ki, bir daha ki yaza kadar hiccc ara vermeden blogumun basinda olurum.
Allah elem, keder, huzun , tasa nasip etmeden guzel gunler gostersin hepimize.

Bu uzun aradan sonra sizlere tatli bir tarifle gelmek istedim.
Esim icin yaptigim dogum gunu pastasi . Gorunumu istedigim gibi olmadi :( o cok daha guzel lerine layik . Lakin vakit kisitliydi gorunumu icime sinmesede tadi yerindeydi .
Artik tarifine gecegim.

MALZEMELER
Pandispanya icin
4 yumurta
3 fincan seker ( kucuk )
3 fincan un ( kucuk)
2 corba kasifi kakao
1 kabartma tozu

Kremasi icin
1 su bardasi seker
3 su bardagi sut
3 corba kasigi un
1 yumurta sarisi
1 corba kasifi nisasta
1 paket vanilya
120 g marfarin
1 paket krem santi

YAPILISI
Once pandispanya sini hazirlayin.. Yumurtalari ve sekeri kopuk olana dek cirpin.
Unu kabartma tozunu ve kakaoyu hep birlikte un eleginde eleyin.
Cirptiginiz sekerli yumurtaya azar azar kakaolu va kabarma tozlu unu ilave edin.
Karisimi, tabanina yagli kagit serdigini kaliba dokun ve onceden isitilmis 200C yada 350F, firinda yakalsik 40 dakika pisirin. Ilk 20 dakika firinin kapagini hic acmayin .
Keke pisarken kremayin hazirlaya bilirisiniz.
Sut, seker yumurta sarisi un ve nisastayi bir kaba alin ve surekli karistirarak koyu bir muhallebi yapin. Muhallebi gozgoz oldugunda ocaktan alin icine margarin ve vanilya yi ekleyin,sogumaya birakin. Soguyan kremaya krem santiyi ekleyip mixer ile iyice cirpin, yaklasik 10 dakika.
Pisen keki biraz sogutun , ve ikiye kasin. Arasina soguyan keremadan bolca surun .
Arzu ederseniz meyve dilimleriyle zenginlestirin. Geri kalan krema ile pastanizin disini kaplayin. Uzerini istedigini sekilde susleyin. Ben seker hamuru tercih etim.
Afiyet olsun .








2 yorum:

Tijen dedi ki...

Sefa,
Önce eşine mutlu yıllar diyeyim.
Demek uzaklardan izliyorsun bizi ne mutlu! Bayındır'ın methini çok duydum. Şimdilik Ege'deki gezintimizi bitirdik ama kışın veya baharda yeniden döneceğimiz kesin. Gideceğimiz zaman senden özel bilgi alacağım!

Unknown dedi ki...

Canımmm hoşgeldin.Eşine sağlık,huzur,
mutluluk dolu güzel bir ömür dilerim pasta süper ellerine sağlık öpüyorum.