Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

25 Eylül 2011 Pazar

Naylon Posete Hayir

Merhaba sevgili arkadaslar. Sevgili blog arkadaslarimizdan http://www.mutfaktansesler.blogspot.com/ sahibi arkadasimiz NAYLON POSETE HAYIR etkinligi duzenlemis. Cocuklarina temiz bir Dunya birakmak isteyen herkes mumkun oldugunca naylon poset kulanmamali diye dusunuyorum.
Bu konuda Avrupalilarin cok ilerde olduklarini yazin kendi gozlerimle sahit oldum. Almanya da halk o kadar bilincli ki markete herkes kendi cantasiyla gidiyor. Naylon posetler ucretli.
Inanin bu kadar bilincli olmalarina gipte ile baktim. Biraz da kiskandim,( neden benim ukemdede boyle deyildiye ) ozendim , taktir ettim. Neden biz de gelecek nesilere temiz bir Dunya birakmaya calismiyoruzki. Ben Almanya daki halka ozenirken arkadasimin etkinligine katilmak destek olmak boynumun borcu oldu.
Kendime bir bez canta diktim, eskimis sofra bezinin iyi tarflarini aldim. Uc tarafina makina cektim. Agiz kismini kivirdim .Iki aski diktim. Agiz kismina orlon ile bir sira elde iri dikis diktim . Etegine 3 adet gul ordum diktim. Eski sofra bezi oldu yeni pazar cantasi. Kolayca cantama sigiyor. Hem eskiyi deyerlendirdim, hem canta sahibi oldum.
Arkadasima burdan tesekkur ediyorum ,,NAYLON POSETE HAYIR ,,
Anneler lutfen etkinliye katilmaya bilirsiniz , ama naylon poset kulanmayi hic deyilse en aza indirelim. Bu bizlerin annelik gorevi )))
Sevgiler
Sefa



Biraz derin bir canta olmus :)) Yamuk durduguna bakmayin aceleden icindekileri duzgun yerlestirememisim.
Ben bu hizla bir iki tane daha bez canta dikicem sanirim.





















11 yorum:

bırtutamkekik dedi ki...

çok hamaratsınız maşallah:)
hemde elde olanı değerlendirmişiz:)
çok da güzel olmuş...
güle güle iyi günlerde kullanın...
kesnlikle olması gereken bu aslında.
inşallah bizlerde file yada bez torbaya alışır,poşetini istemiyoru diyebiliriz...
sevgiler...

Tatlı CaDı dedi ki...

Poşet çantalara ben de karşıyım.. hatta benim gibi kıssadan hisse çanta sahibi olmak isteyenler kullanmadıkları örgü kazakları koltuk altına kadar düzeltip, biraz bir düz bir ters örüp, birer çanta sapı takıp, eteğini dikerek kapatıp, arzu ettiğince süsleyip, benim gibi kendilerine harika pazar çantaları yapabilirler.. Kullanımı çok raha örgü epey esnek oluyor ve pek çok şeyi alıyor. Fikir olsun diye paylaştım. Kayınvalidemin Eski dikiş makinesini çalıştırmayı başaramadım ama üstesinden gelebilirsem ben de dikerim.. Eline sağlık CiCİ KaLL.. (^_^)

GÖNÜL dedi ki...

süpersiniz keşke herkes bu kadar bilinçli olabilse istiyorum ama ben bile uygulayamıyorum iş dönüşü acele ile markete girip bir an önce işimi bitirmek için uğraşıyorum ama böyle bir zorunluluk olsa ne kadar güzel olur sevgiler

Noblesse dedi ki...

çok haklısın ama utanarak söylüyorum ki ben de uygulayamıyorum, alışverişi eşim iş dönüşü yapıyor, bir formül bulmak gerek.

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

Ama bu canta cok tatli olmus. Dogrusunu söylemek gerekirse ben de uygulayamiyorum. cünkü genelde hep bakkalarda manavlarda marketlerde hep posete koymak zorunda birakiliyoruz

ozguluntarifleri dedi ki...

Sefacim benim cocuklugumda naylon torbalar yoktu file ve sepet kese kagidi torbasi vardi cevre kirliligi diye bir sey yoktu..
simdi ise marketler ve alis veris merkezleri turediginden beri cevre kirliligi aldi basini gidiyor...
herkes senin gibi duyarli olmuyor malesef..marketlerde simdi file ve alisveris torbalari satisi baslamis:)keske hepimiz uya bilsek:((((

Armina dedi ki...

Çok güzel olmuş eline emeğine sağlık.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

çok tebrik ediyorum sefacığım..
bizde dernek olarak 3 senedir yaygınlıştırıyoruz ..

belediyemizde çok hassas.
pazarda özellikle bez çanta dağıtılıyor ücretsiz !
bilinç adına azda olsa yol kat ettik.
ama sorumluluk sevmiyor bizim halkımız buda ayrı gerçek :(

ellerine sağlık

GÜLSÜM dedi ki...

kayda alıyorum teşekkürler... iş telaşından bakamadım... iyi günler....

Adsız dedi ki...

Bekliyordum zaten bu harika yemek tarifleri arasinda cevreyle ilgili herhangi birsey görecegimi:)), benim duyarli arkadasim.. Ben cok begendim, harika yapmissin. Ben de bir kac tane var fakat bu kadar güzeli henüz yok:))

NAYLON POSETE HAYIR!!

Adsız dedi ki...

Posetle ilgili yazan benim Sefa))
DINGIN Yasemin