Bloger arkadaslarimin postlarinda kislik hazirliklarini gordukce kendim'de bir eksiklik hissettim . Bende birseyler yapmaliyim, aslinda her yaz sonu yapiyorum bu tur hazirliklar, ama hic blogda yayinlamamistim. Bu yil yaptigim eristeleri, tursulari ve recelleri sizlerle paylasmak istiyorum, istiyorum da bakalim tembellik etmemm insallah.
Bu gun seftali receli, onumuzdeki gunlerde tursu ve eriste sirada.
Ev de esimden baska recel yiyen olmadigi icin cok az yaptim. Bir kac cesit daha yapicam tabiki.
MALZEMELER
4 iri seftali
4 su bardagi seker
1 corba kasigi limon suyu
1 cay bardagi su
YAPILISI
Seftali leri yikayip buhar da 3 dakika tutum. Kabuklarini soydum ve tencerenin icine dilimledim.
Dilimlenmis seftalilerin uzerine seker ve suyu ekledim. Tencereyi orta dereceli ocaga koydum. Kaynamaya baslayinca uzerindeki kopukleri kepce ile alip atim. Kopukler iyic e azaldiginda ocagi iyice kistim. Seftalileri kepce ile tencereden serbetini suzerek cikardim. Bu islemi seftaliler ezilmesin diye yapiyorum.
Serbetini agir ateste koyulasana dek kaynattim. Koyulasan recele seftalileri ekledim.
Seftalileri ekledikten 5 dakika sonra limon suyunu ekledim ve 5 dakika daha kaynattim ve ocaktan aldim. Iliklasan receli kavanoza bosalttim.
7 yorum:
hiç yapmadım şeftali reçeli, ellerine sağlık.
Canım mutlu pazarlar bende yaptım:)
ellerine sağlık öpüyorum.
ellerine sağlık canım
çok güzel altın gibi olmuş rengi
sağlıkla yiyin inşallah:)
Nefis olmuş çok da severim taze ekmek, üzerine tereyağ üstüne şeftali reçeli enfes olur. Ellerine sağlık canım. Güzel bir hafta dilerim.
Ellerine sağlık canım,ben bayılırım.Sevgiler...
afiyetle yiyin şekerim...
kokusunu en çok sevdigim reçeldir.afiyetle yiyi inşallah.
Yorum Gönder