Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

29 Eylül 2011 Perşembe

Sogan Soslu Kuskonmaz

Merhabalar, herkese, saglikli, huzurlu ve mutluluk dolu bir gun, hayirli Cuma'lar diliyorum.
Ogrenciler ve calisan anneler icin Cuma gununun onemini biliyorum. Bir an once aksam olmasini sabirsizlikla bekliyorlardir eminim :)) Hele bir can arkadasim varki bu cumleleri okurken nasilda yuzunde tatli bir tebbesum oldugunu gorur gibiyim :))
Persembe sabahi, yarin Cuma diye seviniyordu. Caliskan, fedekar, emektar yorgun Demokratim benim :) can arkadasim. Iyi gunumde, kotu gunumde hep yanimda oldugunu hissettiren can dostum
Eminim calisan bayanlar hafta sonu daha bir yoruluyorlar. Ama hani o ise gitmeme rahatligi, evde esofman ile dolasma keyfi herseye deger sanirim.
Butun hafta sonunu , alis veris, camasir, temizlik , misafir agirlama , ziyaret edilmesi geren arkadaslar hepsini 2 gune sigdirmak ne kadar yorucudur halbuki.
ee calisan kadin programli kadindir demi ama. Ev hanimlari ( bende dahil ) sakin alinmayin evde kalanin halini ancak evde kalan bilir :))
Tabiki butun kadinlar, anneler evlerinde buyuk bir zevkle calisiyorlar. Calismaninda evde oturmanin'da kendine gore artilari, eksileri var.
Onemli olan mutlu olmamiz degilmi ama ;) Birkez daha calisan kadinlara basarilar , evdeki kadinlara kolayliklar diliyorum. Evde yorulan hanimlara, isten yorgun gelen hanimlara kolay cacik yapilan bir tarif yayinliyorum bu gun sizlere.
Blogumun on sayfasinda genelde tatlilar , kizartmalar ve kis hazirliklari var daha cok.
Artik saglikli bir tarif sart oldu degilmi ?
Genelde Kuskonmazi ben buharda haslayip zeytin yagi ve tuz ile seviyorum. Oglanlara degisiklik olsun diye sogandan sos yaptim bu sefer.

MALZEMELER
1 bag kuskonmaz
1 buyukce kuru sogan
3 dis sarimsak
1 buyuk domates
1 tatli kasigi kara biber
1 tatli kasigi kekik
1 cay kasigi seker
1 kahve fincani zeytin yagi
bir kac damla limon

YAPILISI
Ayiklanmis kuskonmazlari yikayip suyunu suzun. Tencereye cok az su koyup ( 2 parmak kadar ) kaynatin. Limon ve tuzu kaynayan suya ekledikten sonra kuskonmazlari ekleyin. Cok yumusatmadan yaklasik 4 , 5 dakika haslayin.
Sos icin sogani rendeleyin. Sos tenceresine once zeytin yagini ve ezilmis sarimsaklari ekleyin. Sarimsagi biraz kavurun ve rendelenmis sogani ekleyin. Sogan ve sarimsak hafif kavrulunca rende domatesi ve sekeri ekleyin. Domates suyunu salip cekince baharatlari ekleyin. Bir kac dakika kavurunca soso hazir.
Haslanmis kuskonmazlari servis tabagina alin ve uzerine sosu dokup servis edin.

12 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

çok merak ediyorum ablacım kuşkonmazın tadını:)
ellerine sağlık:)
hayırlı ve bereketli cumalar:)

nesrin dedi ki...

Yesil kuskonmazi ben de cok seviyorum. Tarifinizi mutlaka degerlendirecegim, ellerinize saglik. Iyi haftasonlari.

Unknown dedi ki...

Canım hayırlı cumalar hiç yemedim kuşkonmaz denemeliyim ellerine sağlık öpüyorum.

Unknown dedi ki...

kadın olmak zor.çalışan da olsa evde oturan da olsa.ellerine saglık.

crocheted at home dedi ki...

Artık yavaş yavaş tanınıyor bizde de. Bir kaç farklı türü olduğunu duydum. Bulursam alıp denerim.

PaSaSofraM dedi ki...

Selam arkadaslar ,

yarin basliyacagimiz biz zayifliyoruz etkinligimize herkes daverlidir. Bu yapacagimiz etkinlik kilo vermek isteyen tüm arkadaslarimiza faydali olsun diye sizlerinde yardimlariyla güzel paylasimlar yapacagimiza inaniyorum.

Saglikli yemek tarifleri, saglikli beslenmeler, saglikli diyetler, saglikli sporlar vs. vs kilo vermek icin yapilabilinen hersey icin acigiz.

Cogunluk yemek tarifi olursa cokdaha güzel olur. Hergün aktif olabilmek icin sizlerinde yardimlarini bekliyorum tüm takipcilerime doslarima vede arkadaslarima simdiden cok tsk.ediyorum. Sizlerde bizlerle zayiflamak istiyorsaniz bizimle baslayin ve pazartesi tartildiktan sonra tartinizi 1 haftaligina izine yollayin :)

Önceden yayinladiginiz tarifleride bizimle paylasa bilirsiniz

Kolay gelsin :))

anneminkizıyim dedi ki...

Hiiim nefis bir kuskonmaz servisi olmus canim, ellerine saglik, harika.
Birde is ariyan ev kadinlari var(benim gibi), kurslar, gönüllü isler, sosyal faliyetler, para kazanma yok ama calisiyor gibi evde oturmada yok nerdense.
Bunun yaninda ev isleri, misafir agirlama nadirsede, cocuklari agirlama::))
Hayat her seye ragmen iyi ve kötü yanlari ile devam ediyor...
Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Ev hanımı olmak zor çok zor,birde benim gibi 3 canavarla uğraşınca gün nasıl geçiyor hiç anlamıyorum.:))

Kuşkonmaz çok seviyorum ama ev halkı hiç sevmedi.
Kendime kadar azıcık yapıyorum.
Ellerine sağlık canım..

Mutfak Dili dedi ki...

Ayyy bende ozlemek istiyorum hafta sonunu . Bana bri iskence gibi geliyor ama cunku cocuklar evde gurultu kavga edecekler diye. Ozellikle pazari hic sevmiyorum pazartesiye hazirlanma sureci kabus resmen.
Ama tabi sizin icin inanilmaz firsak
Koalyliklar diliyorum
Bu kuskonmaza Amerikada asparagoz diyorlar bir kere aldim hasladim hic tadin abakmadan attik cope.
Aslinda o kadar cok tarifi var ki burdaki yemek kitablarinda. Yogurtala da guzel olur her halde
DGorunce yine merak ettim almam lazim
Eline saglik sevgiler

memolininannesi dedi ki...

hıc denemedım kuskonmaz...
nasıldır bılmıyorum. ama yesıllık olsun her turlu yerım ben..
emınım bu tarıf te zaten lezzetıne lezzet kadar...elıne saglık

mandalincikmazi dedi ki...

Evet canım çalışanhanımlar için hafta sonu önemli ama benim gibi cumarteside çalışanlar için o bir gün dahada bir değerli o bir tek güne neler sığdırdığıma gelince ben bile inanamıyorum tabi pazartesi yorgun olarak iş başı :( neyse .
Kuşkonmazların çok canlı görünüyor daha önce hiç yemedim denk gelirse mutlaka alırım çok faydalı olduğu söylüyorlar lezzetinide tabi merak ediyorum..
Ellerine sağlık......

Adsız dedi ki...

Sefa'cim kuskonmazin beyazi olsun yesili olsun ben cok severim. Almanya'da leziz yemekler arasinda gelir. Yaninda haslanmis patates, pastirma ve "Sauce à la hollandoise" dedikleri boltereyagli:)) limonlu sos olunca ben yemeye doyamiyorum:)) Ellerine saglik canim senin tarifi de en yakin zamanda tatmak isterim..
DINGIN Yasemin