Yorumlariniz
Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.
21 Kasım 2014 Cuma
Tas Kadayif
Merhaba yeniden,
Evet geciktim post yazmaya ancak bir iki kucuk sorun yasadim . Neyseki cabuk halloldu.
Ilk tarfimiz tatli olsun dedim , tatli tazalim tatli gecsin postlarim :))
Taskadayifi harkes bilir, yufkacidan alinir icine ceviz konur kizartilir serbetlenri .
Ancak gurbette olanlarimiz herzaman bulamayanlariniz icin bende kadayifin kendinide evde yaptim.
Once gozumde buyumustu ama inanin cok kolay ve cok bereketli bir tatli .
Malzemeler
Hamur icin
1 su bardagi ilik su
1 su bardagi sut
1,5 su bardagi un
1 tatli kasigi kurumaya
1 tatlikasigi tuz
1 tatlikasigi seker
1 cay kasigi ucu ile soda .
Kazartmak icin
1 su bardagi sivi yag
1 yumurta
1 su bardagi kirik ceviz
Serbet icin
2 su bardagi seker
2 su bardagi su
1 tatli kasigi limon suyu.
Yapiliri
Once surubu hazirlayin, bunun icin su ve seker'i tencerede kaynatin ve kaynadiktan sonra limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynatin. Sonra sogumasini bekleyin.
Once derin bir kaseye , ilik suy'u, sut'u, seker'i ve kuru maya'yi koyup tahta kasikla karistirin.
Yaklasik 5 dakika sonar karisima unu tuzu ekleyip mixer ile iyice cirpin . En son karisima tuz ve soday'i ( karbonat) ekleyip 2 dakika daha cirpin. Koyu bir bulamac olmasi lazim. Boza kivaminda .
Taflon tavayi hafif ce yaglayin ( yag cok olursa pecete ile silin) bulamaci corba kasigi ile birer kasik aralikli tavaya dokun. Kenarlari kurudugunda kadayifimizin alti kizarmis demektir.
Kadayiflari arkasini cevirmeden ( tekyonlu pisecek) kagit pecete uzerine alin .
Tum hamur bitiginde , kadayiflarin pismeyen tarafina bir kasik ceviz koyup karsilikli kapatin.
Tum kadayiflar cevizlenip kapatildiktan sonar. Yumurta'yi iyice cirpin , siviyagi iyice kizdirin ve kadayiflarin sadece uclarini yumurtaya batirip kizartin.
Kizaran kadayiflari heman serbete atin, 1 dakika sonar serbeten cikarin.
Tum kadayiflar kizarip serbete batip ciktiktan sonar servis tepsisne dizin ve uzerien geri kalan serbeti dokun. Isyerseniz uzerien tarcin yada hindistan cevizi gezdire bilrisiniz.
Afiyet olsun ..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Ellerine saglik...
Tesekkur ederim canim..
kilisteyken bol bol yiyiyorduk.ama antalyada bulmak çok kolay degil.ellerine saglık.
Yorum Gönder