Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

21 Kasım 2014 Cuma

Tas Kadayif



Merhaba  yeniden,

Evet  geciktim  post yazmaya   ancak  bir iki kucuk sorun yasadim .  Neyseki cabuk halloldu.

Ilk  tarfimiz tatli olsun dedim , tatli tazalim tatli  gecsin  postlarim :))

Taskadayifi   harkes bilir, yufkacidan  alinir icine ceviz konur kizartilir serbetlenri . 
Ancak  gurbette  olanlarimiz herzaman  bulamayanlariniz icin  bende  kadayifin  kendinide  evde yaptim.
Once  gozumde  buyumustu ama  inanin  cok kolay  ve  cok bereketli  bir tatli .

Malzemeler

  Hamur  icin

1  su bardagi   ilik su
1  su bardagi  sut
1,5 su bardagi  un
1 tatli kasigi  kurumaya
1 tatlikasigi  tuz
1 tatlikasigi  seker
1 cay kasigi ucu ile soda .

  Kazartmak icin 
1  su bardagi sivi yag
1  yumurta
1 su bardagi   kirik ceviz

  Serbet icin

2  su bardagi  seker
2  su bardagi su
1 tatli kasigi  limon suyu.

Yapiliri

Once  surubu hazirlayin, bunun icin  su ve seker'i   tencerede  kaynatin ve kaynadiktan sonra  limon suyunu  ekleyip  2 dakika  daha  kaynatin. Sonra  sogumasini  bekleyin.
Once  derin bir kaseye  , ilik suy'u, sut'u,  seker'i  ve  kuru maya'yi  koyup  tahta  kasikla  karistirin.
Yaklasik  5  dakika  sonar  karisima  unu  tuzu  ekleyip  mixer  ile  iyice  cirpin .  En son  karisima  tuz ve  soday'i ( karbonat)  ekleyip  2  dakika  daha cirpin. Koyu  bir  bulamac olmasi lazim.  Boza kivaminda . 
Taflon tavayi  hafif   ce  yaglayin  ( yag cok olursa  pecete  ile silin)  bulamaci  corba kasigi ile  birer kasik  aralikli  tavaya  dokun.  Kenarlari  kurudugunda  kadayifimizin alti  kizarmis  demektir.
Kadayiflari  arkasini cevirmeden  ( tekyonlu  pisecek) kagit  pecete uzerine alin .
Tum  hamur  bitiginde , kadayiflarin  pismeyen  tarafina bir kasik ceviz koyup  karsilikli  kapatin.
Tum kadayiflar  cevizlenip kapatildiktan sonar.  Yumurta'yi  iyice  cirpin ,  siviyagi  iyice  kizdirin ve  kadayiflarin sadece  uclarini  yumurtaya batirip  kizartin.
Kizaran  kadayiflari   heman  serbete  atin, 1  dakika  sonar  serbeten cikarin.
Tum  kadayiflar   kizarip  serbete  batip ciktiktan sonar servis tepsisne  dizin ve uzerien geri kalan serbeti dokun.  Isyerseniz uzerien  tarcin  yada hindistan cevizi  gezdire bilrisiniz.
Afiyet  olsun ..


3 yorum:

Nergis Sarsilmaz dedi ki...

Ellerine saglik...

lezzet sefasi dedi ki...

Tesekkur ederim canim..

eylem ceylan dedi ki...

kilisteyken bol bol yiyiyorduk.ama antalyada bulmak çok kolay degil.ellerine saglık.