Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

25 Kasım 2014 Salı

Kuru Domates'li Kepekli Ekmek


Herkese  kocaman  Merhaba,
Evde ekmek yapmaya Amerika'da  oyle  alistim ki, her  cesit deniyorum.
Bu sefer  kurudomatesli  denedim . Hic  abartmiyorum  tam koy ekmegi tadin da harika bir ekmek oldu.
Evinde kepekli  un ve  kurudomates olanlar  hemen denesin derim.

~~~MALZEMELER~~~
2   su  bardagi  tam kepekli  un
2   su  bardagi  beyaz un
2  su bardagin dan biraz  eksik  ilik su
1   su bardagi  dogranmis  kuru  domates
1  corba kasigi  kuru maya
1  tatli  kasigi  seker
1 tatlikasigi  tuz
biraz  kekik.

~~~YAPILISI~~~
Kepekli unu ve beyaz unu  hamur yogurma kabina  alin.  Unlarin uzerine , kuru  maya  , seker ve tuz  ilave  edip  harmanlayin.  Ilik  suyu  yavas  yavas  unlu karisima  ekleyip  elinizle  iyic e yogurun.
Ele  yapismayan  bir hamur  olacak. Hamurun uzerini ortup  yarim saat  mayalandirin.
Iki  misli  kabaran hamura  , aksamdan islatip  tuzunu aldiginiz kuru domatesleri ve  kekigi  ilave edin.
Kuru domatesli  hamuru cok  ezmeden  yeniden yogurun. Tekrar  uzerini ortun  ve iki  misli  olana dek  mayanlandirin.
Mayalanan  hamuru  un serptiginiz  tazgaha alin ve  elinizle  sekil verin ve  un serptiginiz tepsiye  alin.
Ben silindir  sekli verdim.  Sekillenmis  hamuru  yeniden  el mayasinin  gelmesi icin  15, 20 dakika 
Tepside  dinlendirin.  Hamur topside  dinlenirken firini  200 C yada  400 F  derecedi isitin.
Sicak  firina  ekmeyi  surup    yarim saat kabarip kizartin .  Yarim saat  sonar  firinin derecesini dusurup  ekmegin  icinin pismesi  icin  20   dakika  daha pisirin .
Firindan  cikinca ister  yagli  zeytin  ile  ister  tereyagi  ile  tadini cikarin :)))
Afiyet  olsun.
Sefa


2 yorum:

lezzet sefasi dedi ki...

Gercekten enfes oldu :))

Unknown dedi ki...

Benim favorilerimden biri...