Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

18 Ekim 2010 Pazartesi

Patates Yataginda Domates Soslu Kasarli Rosto

Merhabalar herkese umarim butun arkadaslarimin ,takipcilerimin sagliklari sihatleri yerindedir.
Bu gun sizlere ister misafir ler icin, isterseniz kendiniz icin yapimi kolay, yemesi lezzetli bir tarif paylasmak istedim.
Umarim beyenirsiniz.

MALZEMELER
1 kg dana rosto
1 bas sarimsak
1 dal biberiye
2 cb, k sivi yag
1 sb kasarpeyniri


PURE ICIN

1 kg patates
1 sb sut
3 cb,k tereyag
iri cekilmis kr biber

DOMATES SOS ICIN

1 cb,k siviyag
2 dis sarimsak ( ezilmis)
2 cb,k domates salcasi
1 cb,k biber salcasi
1 cy,k kekik
1 cy,k kr,biber


YAPILISI

Once rostoya bicakla ara, ara delikler aciyoruz. Acilan deliklere soyulmus sarimsak dislerini yerlestiriyoruz. Tavaya sivi yagi alip iyice isitiyoruz. Isinan yagda ( harli ates ) rostomuzu her tarafini iyice kizartiyoruz. Dogradigimiz biberiye yapraklarini etin disina serpiyoruz. Firin tepsisine aldigimiz rostoyu 45 dakika 200 derece yada 350 fr sicaklikta pisiriyoruz.Pisme sirasinda eti aliminyum folyoya sararsaniz etiniz daha yumusak olur. Pisen rostoyu dilimleyip servise hazirliyoruz.

Rosto piserken patatesleri bol suda harsliyoruz. Harslanan patatesleri soyup iyice eziyoruz.
Patates lere sutu tereyagini ekleyip karistiriyoruz. Ben pureye iri cekilmis karabiber ekledim .
Tuzunu biberini de ekleyip servise hazirliyoruz. Servis sirasinda puremizin ilik olmasina ozen gostermeliyiz.

Diyer bir tarafta butun sos malzemelerini karistirip kisik ateste koyulasana dek pisiriyoruz.


Butun malzemeler pistikten sonra, tabaga once pure yayiyoruz uzerine rosto, domates sosu, ve biraz kasar serpip servise hazirliyoruz. Etin ve sosun sicakligi ile kasar hafif eriyor.Siz daha cok erimis kasar tercih ederseniz tabagi iki dakika firinda tutmaniz yeterli.
Afiyet olsun .

21 yorum:

fuat gencal dedi ki...

Hayırlı haftalar, süper güzel olmuş. Çokda iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Bulbulunyeri dedi ki...

Görüntüden gözümü alamadım. Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Yiyenlere de afiyet olsun.
Sevgiyle kal.

susamcorekotuFeriha dedi ki...

bu ne güzel lezzet tabağı böyle:)))
henüz yemeklerini yapamayan ben bu tabağı götürsem

mandalincikmazi dedi ki...

Nefisssssss
tam benlik ellerine sağlık canım.
Soslu yemeklere bayılıyorum ..

lezzet sarayı dedi ki...

ellerine sağlık sefa ablacım harika olmuş.

Unknown dedi ki...

Bu ne muhteşem görüntü böyle. Ellerine sağlık sefacım. Görüntü bile mest etti tadına baksam nolurum kimbilir?

kalpkurabiye dedi ki...

patates püresi ile bütünleşen etten güzel ne olabilir:)) harika bir ikili hatta üçlü olmuşlar elleriniz dert görmesinn:))

DATLIM dedi ki...

ben bunu tavukla yapabilir miyim ?:)ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

Sefacım ellerine sağlık enfes görünüyor çok leziz olduğu belli kocaman öpüyorum.

Unknown dedi ki...

Harika bir lezzet olmuş,ellerine sağlık..Mutlu haftalar diliyorum.sevgiler..

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Sefacığım dönüşün muhteşem oldu ellerine sağlık tarifler harika sevgiler...

çeşnici Handan dedi ki...

Görüntü süper tam misafirlik bir sunum olmuş ellerine sağlık canım.

yemekbiraşk dedi ki...

harika bir ana yemek olmuş önce kendime yapayım değil mi :)
sevgiler
seval

yeşim dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis görünüyor........güzel lezet dolu bir gün diliyorum.çok öptüm.sevgiler.

anneminkizıyim dedi ki...

Canim ellerine saglik cok degisik bir tarif olmus,
sevgilerimle...

dokuzuncubulut dedi ki...

Hem sunumu, hem lezzeti ile nefis bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık.

mintinin dünyası dedi ki...

canım inanılmaz lezzetli görünüyor.ellerine sağlık maharetli arkadaşım benim.sevgiler...

sarımutfak-hande dedi ki...

nefis bişey bu ellerine sağlık harika görünüyor canım

Birsel ve İrem dedi ki...

Harika görünüyor, ellerinize sağlık.
Sevgiler.

Tijen dedi ki...

Sevgili Sefa,
Uzakdoğu marketlerinde hardalotu bulunuyor olması lazım. Ben NY'daki Çin mahallesinde çok gördüm. Aslında oralarda da yetişiyor olabilir ama bilemiyorum. Tohumuna gelince, bence mutlaka vardır. Eğer yetiştirecek yerin varsa internet üzerinden tohum satan yerlerde araştırabilirsin. Turnip green diye geçiyor İngilizcesi, eminim biliyorsundur ama olur a gerekir diye söylüyorum. Dilerim sevdiğin otlardan bulabilirsin oralarda da!

Damak Tadı dedi ki...

Sefa'cığım,muhteşem bir görüntü,harika bir lezzet kaşarlı roston..Tok olanı bile acıktırır bu görüntü..Ellerine sağlık canım..


Kocaman sevgiler..