Merhaba herkese , yeni bir haftadan . Umarim yeni hafta yeni umutlar yeni guzellikler getirir hepinize.
Evet bugun sizlerle, kolay ve Pratik bir tariff paylasicam.
Arzu edenler icine peynir , patates yada kiyma koya bilir. Ben ispanak tercih ettim .
~~~MALZEMELER~~~
1 paket baklava yufkasi . Yaklasik 24 yaprak.
1 cay bardagi erimis tereyag,
1/2 cay bardagi sivi yag
~~~ IC MALZEMESI ~~
1/2 kg ispanak yapragi , kiyilmis.
100 grm beyaz peynir
1 kucuk dogranmis kurusogan
1 tatli kasigi seker ( tuz yok seker var)
1 tatlikasigi karabiber.
~~ YAPILISI~~~
Once ic malzemeleri hazirliyoruz. Incecik kiyilmis ispanaga , seker , kara biber , ezilmis beyaz peynir ve tavla zari dogranmis sogan eklenip iyice karistirin.
Ben peynir tuzlu oldugu icin tuz eklemedim. Bir de ispanak cok tuz kaldirmiyor bilirsiniz.
Ispanak icimiz hazir , simdi borek yapmaya gecelim.
Bir kapta tereyagini isitalim , icersine siviyagi ilave edelim.
Yufkamiz dan bir yaprak alip her yerini firca ile yaglayalim .
Uzerine bir kat daha yufka koyup onuda yaglayalim .
Yufkalarin yarisina ( yaklasik 12 yaprak) bu islemi uygulayalim
Benim kulandigim markada 1 pakete 24 yaprak baklava yufkasi cikiyor.
Iki tane 12 ser katli yufkamiz olucak.
Ispanakli icin yarisini bir yufkanin heryerine, diger yarisinida diger yufkanin heryerien esit sekilde dagitalim.
Genis kenarindan sikica sarip rulo elde edelim .
Iki rulo boreklerin uzerini geri kalan yag ile yaglayalim, ve (200c ) yada ( 350 f ) isitilmis firinda 20 dakika pisirelim. ( Firin derecesini kendi firininiza gore ayarlaya bilrisiniz.
Afiyet olsun
Sefa
3 yorum:
Elinize saglik olsun.. Baklava yuvkasina en cok ispanak yakisiyor. Cok seviyorum ben de
baklava yufkası bence güzel bir icat oldu biz hanımlar için.ellerinize saglık.
Goruntu harika
Yorum Gönder