Yorumlariniz
Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.
25 Kasım 2014 Salı
Kuru Domates'li Kepekli Ekmek
Herkese kocaman Merhaba,
Evde ekmek yapmaya Amerika'da oyle alistim ki, her cesit deniyorum.
Bu sefer kurudomatesli denedim . Hic abartmiyorum tam koy ekmegi tadin da harika bir ekmek oldu.
Evinde kepekli un ve kurudomates olanlar hemen denesin derim.
~~~MALZEMELER~~~
2 su bardagi tam kepekli un
2 su bardagi beyaz un
2 su bardagin dan biraz eksik ilik su
1 su bardagi dogranmis kuru domates
1 corba kasigi kuru maya
1 tatli kasigi seker
1 tatlikasigi tuz
biraz kekik.
~~~YAPILISI~~~
Kepekli unu ve beyaz unu hamur yogurma kabina alin. Unlarin uzerine , kuru maya , seker ve tuz ilave edip harmanlayin. Ilik suyu yavas yavas unlu karisima ekleyip elinizle iyic e yogurun.
Ele yapismayan bir hamur olacak. Hamurun uzerini ortup yarim saat mayalandirin.
Iki misli kabaran hamura , aksamdan islatip tuzunu aldiginiz kuru domatesleri ve kekigi ilave edin.
Kuru domatesli hamuru cok ezmeden yeniden yogurun. Tekrar uzerini ortun ve iki misli olana dek mayanlandirin.
Mayalanan hamuru un serptiginiz tazgaha alin ve elinizle sekil verin ve un serptiginiz tepsiye alin.
Ben silindir sekli verdim. Sekillenmis hamuru yeniden el mayasinin gelmesi icin 15, 20 dakika
Tepside dinlendirin. Hamur topside dinlenirken firini 200 C yada 400 F derecedi isitin.
Sicak firina ekmeyi surup yarim saat kabarip kizartin . Yarim saat sonar firinin derecesini dusurup ekmegin icinin pismesi icin 20 dakika daha pisirin .
Firindan cikinca ister yagli zeytin ile ister tereyagi ile tadini cikarin :)))
Afiyet olsun.
Sefa
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Gercekten enfes oldu :))
Benim favorilerimden biri...
Yorum Gönder