Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

15 Ekim 2008 Çarşamba

Kiymali Ispanakli Pilav

Cocuk olupda pilav sevmeyen yoktur sanirim . Is sebzeye geldimi hemen suratlarinin sekli deyisir . Bende pilavi ispanakli yaptim . :))

MALZEMELER
1/2 kg ispanak
100 gr kiyma
2 su bardagi pirinc
1T,kahve fincani sivi yag
biraz margarin
tuz ,su

YAPILISI
Ilk once ispanaklari harslayip suyunu iyice suzelim.Pilav tenceresine ilk once sivi yagi ekleyip kiymayi iyic e kevuralim .Kavrulan kiymaya yikanan ve suyu suzulen pirincleri ve margarini ekleyelim .Princde iyice kavruldugunda ispanaklarida ekleyip cok fazla karistirmadan suyunu tuzunu ilave edip tenceremizin kapagini kapatalim .Pilavin suyu kaynadiktan sonra altini iyice kisip pilavi pisirelim .Suyu iyice cekilince altini kapatip 15 dakika kadar demlenmesi icin bekletelim . Demlenen pilav servise hazirdir . Bi pilavin yanina ayran cok yakisyor .

Hiç yorum yok: