Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

8 Ekim 2008 Çarşamba

Zeytin Yagli Biber Dolmasi

Yazin bol bol biber dolmasi yaptim Cunki biz burda oyle incecik kabuklu dolma biber bulamiyoruz . Bu resimdeki dolmalarda yazdan ,ancak sira geldi :)

2 su bardagı pirinc
1 kilo dolmalık biber
2 adet sogan
yarım bardak zeytinyag
2-3 adet domates
1 er kasık kus uzumu ve dolmalık fıstık(cam fıstıgı)
1 demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 tatlı kasıgı nane
1 tatlı kasıgı dolma baharı karabiber tuz

YAPILISI
Soganları yagda biraz oldurelim
Bu arada fıstıkları da ekleyelim.
Pirinci ekleyip biraz da onu kavuralım.
Sonrada kusbası dogranmıs domatesleri de ekleyelim.
Kus uzumu,maydanoz,dereotu ve nane ilave edelim en son dolma baharını ve tuzunu ekleyip ocagımızı kapatalım.
Kapaklarını acarak tohumlarını temizledigimiz biberlere icimizi dolduralım.
Uzerlerine domateslerle kapatıp tenceremize yerlestirelim.
Dolmaların boyunu asmayacak sekilde suyunu da ekleyip biraz zeytinyag gezdirelim ve once orta sonra kısık ateste pisirelim ve soguduktan sonra servise cikaralim..

Hiç yorum yok: