Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

20 Ekim 2008 Pazartesi

Nohutlu Bulgur Pilavi

Hem besleyici hem lezzetli .Sizde deneyin sizde lezzetleninn :) Nohutlu bulgur pilavi var bugun sirada .

MALZEMELER
2 su bardagı bulgur
1/2 su bardagı nohut
4 su bardagı et suyu
2 orta domates
1 iri sogan
2 yemek kasigi tereyagi
Tuz, biber
Taze veya kuru nane

YAPILISI
Nohudu bir gece Onceden ıslatıp hafif yumusayıncaya kadar haslayın. Soganı ince dograyıp soyulmus domatesleri ufak parcalara kesin. Kızgın yagda once soganı pembelestirin. Sonra domatesleri ekleyip beraber 2-3 dakika daha cevirin.Et suyu, tuz ve biberi ekleyin.Kaynayan karısımın zzerine bulguru ve nohutları ilave edin ve hep birlikte kaynamaya bırakın. Kaynayınca atesi kısın, suyunu cekinceye kadar yavas yavas pisirin.Suyunu tamamen cekince atesi sondurun ve tencerenizin uzerini sıkıca kapatıp demlenmesi icin pilavı bekletin.Demlenen pilavi istediyiniz sekild e servise sunun :) yaninda aci biber tursusu tavsiye edilir

1 yorum:

Gönlümden Gecenler dedi ki...

Gny. Gönlünce bir hafta gecirmen dilegiyle ve pilav harika gorunuyor cnm. ellerine saglikwww.gonlumdentadlar.blogspot.com