Bu gun yapimi oldukca kolay, lezzetli ve bereketli bir yemekle geldim.Elinizi oyalamiycak bir tarif. Butun bir hindiyi biz evde tuketemiyoruz. Bazan baget bazan kalca almayi tercih ediyorum. Eyer misafir gelecekse kisi sayisina gorede ayarlana bilir.
MALZEMELER
3 hindi baget
2 corba kasigi tereyag
1 defne yapragi
YAPILISI
Bagetleri yikayin kurulayin. Derin bir tencerede tereyagini kizdirin. Kizgin tereyagin'da cok hizli hertarafini kizartin ( cok kizarmiycak) . Defne yapragini ve yarim fincan kadar su ekleyin. Tencerenin kapagini kapatin. Ocagin altini iyice azaltin, en dusuk den de az olsun.
( nerdeyse mum isigi kadar)Tencerenin kapagini hic acmadan 2 saat pisirin.Pistikten sonra tuzunu ekleyin ve kapagi yine kapatin tuzunu ceksin.
Afiyet olsun.
10 yorum:
Sefa'cım ellerine sağlık misler gi
bi kokusu burnuma geldi öpüyorum.
Derya cim ilk yorumun sendne geleceginden oyle emindim ki beni yaniltmadin canimmm kocman optum seni cokk tesekkurlerrr yuregi guzel insan
Sefa
nefis görünüyor sefacım ellerine sağlık.tandır lezzetindeki etleri çok seviyorum.özellikle hindide çok sağlıklı bir et türü kırmızı ete nispeten..
afiyetler olsun canım.iyi hafta sonları diliyorum.sevgilerimle...
Sefacigim, belli mi olur, belki birgün oralara da geliveririm...:)
Sevgilerimle, ellerine saglik canim benim...
Ellerinize sağlık.Çok nefis ve sağlıklı.Sevgiler:)
Vallaha harika gözüküyor ellerine saglik
hindi eti bize çok sert geliyor.ama senin tarifinle denemem lazım birde.ellerine saglık.
enffeesss olmuş ellerine sağlık canım
hindi etini bizde çok severiz bazen but kuşbaşı
bütün yemeklere harika yakışıyor
selamlar
DEGISIK VE PRATIK OLMUS DEFNE YAPRAGININ AROMASI NEFIS BIR LEZZET KATMISTIR HINDI ETINE ELINE SAGLIK
SEVGILER
Ne güzel bi yorum bırakmışsınız bana,içten ve samimi.Bloğunuzu ve sizi tanıdığma çok sevindim Sefa.
Sevgilerimle.
RRH
Yorum Gönder