Onceki gun yayinladigim kahvalti masasindaki tuzlu kurabiyelerin tarifini paylasacagimm sizlerle.
Ben gercekten cok begendim. Agizda hafif bit pizza tadi birakiyor ve gercekten cok leziz.
Ustelik evdeki malzemelerle de hemencecik yapiliyormus.
Misafirim de bu tarifi bir blogdan almis. Tarifi sorunca bana tarif aldigi blogun linkini gonderdi
www://alyaberke.mutfaksirlari.com/2014/02/09/acili-baharatli-kurabiye-sivi-yagli/
Emege saygi icin linki sizlerle paylasiyorum.
~~~~MALZEMELER~~~~
MALZEMELER:
1 su bardagı zeytinyagı
1 su bardagı kanola yagi
1 su bardagı su
2 cay kasigiı çorek otu
2 cay kasigi susam
2 cay kasıgı kimyon
2 cay kasıgı tuz
3 cay kasigı anason(toz halinde ogutulmus olsun)
3 cay kasigiı rezene(toz halinde ogutulmus olsun)
3 cay kasigı kekik
1 adet orta boy sogan (Rendelenecek)
1 yemek kasigi acılı biber salcası(acısız seviyorsanız acısız salca olabilir)
2 adet kabartma tozu
8 su bardagı un
UZERİNE :
1 adet yumurta sarısı
çorek otu
~~~~YAPILISi~~~~
Cukur bir kapta zeytinyagı,mısır ozu yagı,suyu,tuz ve baharatları karıstırın.Uzerine rendelenmis soganı,salcayı ekleyip karıstırın.Unu ve kabartma tozlarını eleyerek ekleyin.Un olçusunu tam verdim ama her zaman dedigim gibi unu azar azar ekleyin.Her eklediginizde de hamuru yogurun.Hamur bu sekilde ozlesir daha iyi olur.Sonucta yuvarladıgınızda catlamayan bir hamur olacak.
Hamurdan ceviz buyuklugunde hamur koparıp elinizde yuvarlayın.Iki elinizin arasında uzatarak cubuk sekli yapın ve cubugu halka seklinde birlestirin.Yaglı kagıt serili tepsiye dizin.hepsine sekil verdikten sonra fırcayla yumurta surup, soguk fırına koyun.160 C yada (300 F) yaklasık 20-25 dk pisirin bu süre fırına gore degisebilir.Surdugunuz yumurtalar iyice kızardıysa pismis demektir.
Pinarin mutfak Sirlarina da tesekkur ediyoruz bu guzle tarif icin .
ENGLISH:
Hello dear friends, relatives and bloggers,
I added the recipe for Salty Spicy Cookies that put the
picture on previous day. I liked it very much. It spreads a kind of pizza taste
in your mouth. And you can use whatever you have at home.
My guest got this recipe from another blog. Due to ethic and
morale reasons, I added the original blog URL for this recipe.
www://alyaberke.mutfaksirlari.com/2014/02/09/acili-baharatli-kurabiye-sivi-yagli/
Ingredients:
1 cup olive oil
1 cup canola oil
1 cup water
2 tsp nigella seeds
2 tsp sesame
2 tsp cumin
2 tsp salt
3 tsp anise (grounded)
3 tsp fennel (grounded)
3 tsp thyme
1 ea. mid-size onion
(grated)
1 tbsp. pepper paste (hot or not. Your choise)
2 pk baking powder
8 cups flour
For topping:
1 egg yolk
More nigella seeds
Directions:
In a deep cup, mix olive oil, canola oil, water, spices. Add
diced onion, and pepper paste. Sift flour and baking powder and add them in
small amounts to mix well until all in. Every time you add flour mix the dough
well. Once all done, you’ll have homogenized one piece dough.
Cut small pieces (size of walnut) from dough and roll it
between you palms until it is like a stick. Make a round by sticking both ends
to each other. Put on oiled cooking sheet. Once you have all ready, brush top
with egg yolk. Do not pre-heat the oven. Set oven to 160 C (300F) and start
cooking immediately for twenty-twenty five minutes based on your oven’s power.
If the top is golden brown, they are ready to serve.
I would like to say “thank you” to Kitchen Secrets of Pinar
blogger.
2 yorum:
Ellerine sağlık canım. Yanında miss gibi çayla ne güzel olur.
Sevgiyle kal.
Büyük küçük herkesin seveceği harika bir tat. Misafirlerim ve ailem de beğenerek yediler.
Sevgiler...
Yorum Gönder