~~~ MALZEMELER~~~
1 Butun tavuk goysu
5 Adet Kirmizi Biber
5 Adet Yesil Sogan
1/2 bag Maydonoz
1 Trk Fincani Zeytinyagi
1 Trk Fincani Balsamik sirke
2 Corba kasigi Limon Suyu
1 Tatli kasigi Rende Sarimsak
1 Tatli kasigi Kara Biber
1 Tatli Kasigi Tuz
~~~~YAPILISI~~~~
Yikayip suzdugumuz tavuk goysunu bir tencereye alalim.
Uzerini gececek kadar su ilave edelim.
Orta hararetli ocakta tavuk goysu pisene dek harslayalim.
Diger taraftan kirmizi biberleri iyice kozleyelim.
Kozlenmis biberleri ve harslanan tavugu kucuk parcalara ayiralim.
Karistirma kabina tavuk ve biberleri alalim .
Incecik kiydigimiz taze soganlari ve maydonozu da uzerien ekleyelim.
Bir kasede rendelenmis sarimsak, balsamik sirke , limon suyu , kara biber ve tuzu iyice karistiralim.
Salatamizin uzerine sosunu gezdirelim ve iyice karistiralim.
Servis tabagina salatamizi alip servis e sunalim.
Afiyet olsun
Sefa
~~~ INGREDIENTS~~~
1 Whole Chicken Breast
5 Red Pepper
5 Green Onions
1/2 Bunch Parsley
1/3 Cup Olive Oil
1/3 Cup Balsamic /vinegar
1 Clove Garlic, Grated
1/2 Lemon Cuice.
~~~~ PROCEDURE~~~
First Take the Chicken Breast Drop in to pat.
Add water above the chicken.
Boil until cook 45- 60 minutes.
Grill the peppers, on the barbecue.
Remove the skin and seed.
Chop the Chicken meat and peppers.
Chop the green onions and parsley.
On the anther side, mix garlic, salt , black pepper and vinegar.
Now mix all the ingredients.
Ready to serve.
Sefa
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder