Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

3 Şubat 2015 Salı

Kozlenmis Kirmizi Biberli Tavuk Salatasi/ RED PEPPER SALAD WITH CHICKEN

 Merhaba  sevgili  arkadaslarim.  Ustuste  hamurisleri  yayinladim biliyorum . Birazda  saglikli  yiyecekler  paylasmak istedim  sizlerle.  Gerek  Facebook  gerek  e-mail lerde  salata tarifi isteyen arkadaslarimiz  oldukca  cok. Cay  saatlerinin  ozel  sofraalrin vaz  gecilmezi  salatalarimiz  olmazsa olmazlarimiz. Tek basina  bile bir ogun olacak Koslenmis kirmizi biberli tavuk  salatamiz  oldukca  saglikli  besleyici  ve  bir  okadar da pratik.  Ben  kirmizi  biberleri yazdan kozleyip derin dondurucumda  sakliyorum .  Ama  artik gunumuzde  konserveside  mavcut  her mevsim tazeside  mevcut. Simdi  malzemeleri  ve yapilis  asamalarini sizlere  anlatayim.

 ~~~  MALZEMELER~~~
1   Butun  tavuk goysu
5  Adet    Kirmizi  Biber
5  Adet     Yesil  Sogan
1/2  bag     Maydonoz
1 Trk  Fincani   Zeytinyagi
1 Trk   Fincani   Balsamik  sirke
2  Corba kasigi  Limon Suyu
1   Tatli  kasigi  Rende  Sarimsak
1  Tatli    kasigi  Kara Biber
1  Tatli    Kasigi   Tuz

~~~~YAPILISI~~~~

Yikayip  suzdugumuz  tavuk goysunu  bir tencereye alalim.
Uzerini  gececek kadar su  ilave  edelim.
Orta  hararetli  ocakta   tavuk goysu pisene dek harslayalim.
Diger  taraftan  kirmizi  biberleri  iyice  kozleyelim.
Kozlenmis  biberleri  ve  harslanan  tavugu  kucuk parcalara  ayiralim.
Karistirma kabina  tavuk ve  biberleri  alalim .
Incecik kiydigimiz  taze soganlari ve  maydonozu da  uzerien ekleyelim.
Bir  kasede  rendelenmis  sarimsak,  balsamik sirke , limon suyu , kara biber ve  tuzu iyice  karistiralim.
Salatamizin uzerine  sosunu  gezdirelim  ve  iyice  karistiralim.
Servis tabagina  salatamizi alip  servis e sunalim.
Afiyet  olsun
Sefa


RED PEPPER SALAD WITH CHICKEN

~~~ INGREDIENTS~~~

1  Whole   Chicken  Breast
5   Red  Pepper
5   Green  Onions
1/2  Bunch  Parsley
1/3  Cup Olive  Oil
1/3  Cup  Balsamic /vinegar
1   Clove  Garlic, Grated
1/2  Lemon  Cuice.

~~~~ PROCEDURE~~~
First Take the Chicken  Breast Drop in to  pat.
Add  water above the chicken.
Boil until cook  45- 60 minutes.
Grill the peppers, on the barbecue.
Remove the skin and seed.
Chop the Chicken meat and peppers.
Chop the green onions and parsley.
On the anther side, mix garlic, salt , black  pepper  and  vinegar.
Now mix all the ingredients.
Ready to serve.
Sefa



Hiç yorum yok: