Selam sevgili arkadaslar .Bahcemd e kocaman bir biberiye agaci var . Bazi yemeklere kulaniyorum .Kokusu ve yemeklere katigi tat harika ,lakin ben baska nerde kulanilir diye dusunuyordum . Dogrusu kurabiye yapmak hic aklima gelmemisti, Taaa ki www.yesimlitarifler.blogspot.com daki tarifi gorenedek .Biraz terredutle yapsamda tadi oldukca guzel di .Artik tarifini yazayim demi .Belki bu tadi sizde denemek istersiniz.
MALZEMELER
250 gr. tereyaGı
1 tatlı kasigı kabartma tozu
4 su bardagı un
1 tatlı kasıgı tuz
1 corba kasıgı sirke
1 cay bardagı sıvı yag
1 cay bardagı yogurt
1 yumurta akı (sarısı uzerine)
1 cay bardagı biberiye
250 gr. tereyaGı
1 tatlı kasigı kabartma tozu
4 su bardagı un
1 tatlı kasıgı tuz
1 corba kasıgı sirke
1 cay bardagı sıvı yag
1 cay bardagı yogurt
1 yumurta akı (sarısı uzerine)
1 cay bardagı biberiye
Tereyagını kup kup dograyın. Birlikte elenmis un ve kabartma tozunu tereyegı ile karıstırın. Tum malzemeyi iyice yogurup 1 saat buzdolabında dinlendirin. Dolaptan cıkarınca 10 dakika bekeltip 1 cm kalınlıkta acın. Bardak agzi ile kesin uzerine yumurta sarısı surup, biberiye serpin. Onceden ısınmıs 180 derece fırında uzeri kızarana kadar pisirin.
Hem ikramlik hem atistirmalik .Ustelikde kolay bayatlamiyor .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder