Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

17 Nisan 2008 Perşembe

Bademli Erik Kompostosu

Esim in bir gun canim buz gibi tatli bir icecek cekti bemesiyle yapilan kuru erik Kompostosu.
Ramazan ayinda dolaptan hic eksik olmasini istemem kompostonun .Baska zaman ancak biir isterse yaparim . Esimin kompostoyu ozledim demesiyle soframiza geldi bu sefer. Yemek yapmayi seven herkez bilir komposto yapmasini, ama bu tarif baska :)

Malzemeleri
2 su bardagi kuru erik
2 su bardagi seker
6 su bardagi su
1/2 su bardagi badem
4,5 tane karanfil
1 cubuk tarcin

Yapilisi

Ilk once bademlerin kabuklarini soyalim. Kabuklari soymak icin bademlerin uzerien kaynar su ekleyip 15,20 dakika bekleyin sicak suda yumsayan kabuklari hemen soyulacaktir .
Tencereye suyu, erikleri, koyup erikler yumsayanadek pisirin. Erikler yumsayinca sekerini karanfilini ve cubuk tarcini ekleyin ve 5 dakika daha kaynatip ocaktan alin .Kabuklarini soyduugunuz bademleri yagsiz tavada surekli karistirarak kavurun ,nemi gidip gevrek olanadek .Kavrulan bademleri kopusto kaselerinin uzerine serpin . Sizde hemen yapin bence ama yaninda tereyagli beyaz pilavida ihmal etmeyin .

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ALLAH'tan bir dua gibi.Peygamberden bir armağan gibi.Kuran'dan bir nefes gibi.Gökyüzünden yağan yağmur gibi sevabınız bol cumanız mübarek olsun...

lezzet sefasi dedi ki...

Gonul bu guzel dualarin icin cok tesekku rederim ALLAH RAZI OLSUN .
Allah ne muradin verse versin .