Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

3 Nisan 2008 Perşembe

Cilekli ve kivili pasta


Ben bu guzel pastayi . birdemliksohbet.blogspot.com un duzenledigi EN GUZEL PASTA YARISMASI icin yaptim .Tadida gercekden guzel . Mutlaka deneyin derim


Malzemesi

Kek icin
4 yumurta
2 su bardagindan biraz fazla un
1 su bardagi seker
1 kabartma tozu



Krema malzemesi
4 su bardagi sut
1 su bardagi seker
3 Turk kahve fincani un
1/2 paket margarin
nohut kadar damla sakizi

Uzeri icin
1 su bardagi soguk sut
1 paket kremsanti
1 paket cilek
2 adet kivi

Yapilisi
Yumurtalari ( oda isisinda olmali) sekerle kopuk kopuk olanadek cirpilam .Kopuklenen yumurtaya eledigimiz ve kabartma tozu karistirdigimiz unu ekleyelim .Un eklendikten sonra metal birsey degdirmiyoruz ,tahta yada pilastik bir kasikla karistiryoruz ve yaglanmis unlanmis kek kalibina dokup ,170 C, de 30 dakika pisiriyoruz.Kek piserken kremasini hazirlayoruz .
Krema icin yagi eritiyoruz ve 3 fincan unu kavuruyoruz un sarardiginda sutu ve sekeri ekleyip topaklanmamasi icin surekli karistiriyoruz. Koyulasan kremaya damla sakizini ezip ekliyoruz ve ocakdan aliyoruz .Kremayi soguyana dek ara sira karistiriyoruz .
Pasta kekimiz pisip sogunca ikiye kesiyoruz . Kestigimiz kekin kenarlarini hafif islatiyoruz nemlenecek kadar. Kremadan keke surup meyveleri isteye gore yerlestiriyoruz.Diger keke de ayni islemi yapip ust uste koyuyoruz .Soguk sutle cirptigim krem santi yi pastanin ustune suruyoruz . Dilimledigim meyveleride uzerine yerlestiriyoruz .Iki saat dolapda tutuktan sonra servise hazirdir. Mutlaka deneyin derim pisman olmazsiniz .

Hiç yorum yok: