Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

8 Nisan 2008 Salı

Domates Corbasi

Cabuk ve kolayca yapilacak bir corba .

Malzemeler
3 olgun domates
3 corba kasigi tepeleme un
2 corba kasiig tepeleme domates salcasi
2 corba kasigi tereyag
4 su bardagi su
2 bulyon ,,isteye bagli
tuz
1 cimdik seker

uzeri icin
kasar rendesi
nane


Yapilisi
Tencerede iyice isitiginiz tereyagina unu ekleyip kavurun .Kavrulan una kabuklarini soyup cekirdekelrini cikardiginiz rende domateside ekleyin. Domatesler kavrulurken sekeri de eklemek gerekiyor ( seker domatesin asitini aliyor )Salcayida un ve domates karisimina ekleyip ezin. Suyunuda yavas yavas ekleyip devamli karistirin.Tuzu bulyonu ekleyip kaynayanadek karistirin .Kaynamaya baslayan corbanizin altini iyice kisin ve 5,10 dakiika kaynatin .Kaselere aldiginiz corbaniz kasar rendesi ve nane ile servis yapin .Taze nane yerine kuru nanede kulana bilirsiniz.

Hiç yorum yok: