Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

15 Nisan 2008 Salı

Elmali Kurabiye

Her yigidin bir yogut yiyiisi vardir derlerya .Her kadinind a bir kurabiye yapisi vardir(bana gore yani hehehe) Elmali kurabiye yapildimi soyle elmasi agiza gelicek .Mis gibi tarcin kokucak, cevizleri oyle cok ezilmeden agiza gelicek .Elmalirda pur e gibi cok pismiycek elma olduugnu anliyaksiniz isirinca .Bende kurabiyemiu tarif ediyorum direktifmi veriyorum beli deyil :)
Dilim donduyunc e tarif edeyim ben en iyisimi .

Malzemesi
ic icin
3 elma
1 cay bardagi seker

1cay bardagi ceviz
1 corba kasigi tarcin
1 cay bardagi irice dovulmus ceviz

Hamur icin
1 paket margarin
1 cay bardagi pudra sekeri
1 tr kahve finceni yagurt
1 cay bardagi sivi yag
1 paket kabartma tozu
4 su bardagina yakin un

Yapimi
Once elmalari rendeleyip sekerle biraz pisirelim . Pisen elmalara ceviz tarcini ekleyip kenara alalim. Oda isisinda yumusayan margarine yogurdu, sivi yagi, pudra sekerini ekleyip birbirine karistiralim ve kabartma tozu karistirdigimiz unu yavas yavas islak malzemeye yedirelim.
Biraz sertbir hamur yoguralim ve hamuru yarimsaat dinlendirelim. dinlenen hamuru merdana ile yuvarlak olacak sekilde acalim ve uzunca ucgenler olacak sekilde keselim .Ucgenin genis tarafina elma harcindan koyup rulo seklind e saralim ( sigara boreyi sarar gibi ).dusuk isili firinda kizarmadan pisirelim .Pisen kurabiyelerin yanina birde cay demledinizmi kurabiye sefasi yapmaya hazirsinizdir .

Hiç yorum yok: