Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

13 Nisan 2008 Pazar

Nane Aromali Limonata

Artik havalar isiniyor serin icecekleri daha cok ariycaz .Her zamanda hazir icecekler tercih edilmiyor . Her anne gibi bende cocuklarin gazli ve asitli icecekleri cok tuketmelrini gonlum razi olmuyor oyuzden zaman zaman evde limonat yapmayi aliskanlik haline getiridim iste bunlardan biride Nane aromali limonatam .

Malzemesi
5 limon
2 su bardagi toz seker
yarim demekt nane
1 yesil limon ( dekor icin)


Yapilisi
Yikayip suzdugumuz nanelerin taze kismlarindan bir kac dal ayirip geri klan nenelerin uzerien sekerleri dokup sert bik cisimle ezin ( ben sarimsak doveceyi kulandim ,bardak altida ola bilir).
Nane ile ezdigmis selerlerin uzerine 4 limonun suyunu ekleyip sekerler eriyenedek bekleyin .
Seker eridiyinde limonata aromamizi suzun (sut suzgusuyle ) Surahinin icine yariya kadar buz doldurun ve limonata aromaniz ekleyin uzerine istediyiniz kadar su ilave edip icime hazir hale getirin . Cop sis icin kulandigimiz cubuklara dilimlediyiniz sari ve yesil limonlari dizin 1 sari dilim 1 yesil dilim sis leri ve ayirdigimiz taze nane dalarindan surahiye ilave edin .Limonatamiz hazir simdi sevdiklerinizle size sadece limonata sefasi yapmak kaliyor .

Hiç yorum yok: