Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

22 Mart 2008 Cumartesi

Ekmek'ler


Malzemeler
3 su bardagi ilik su
6 su bardagi un
3 corba kasigi kuru maya(isteyen yas maya da kulanabilir)
3 cay kasigi tuz
Yapilisi
Ilik suyu hamur lehenine koyun,icine kuru mayayi katip karistirin .
Mayalar eridikten sonra tuzu ekleyin ve yavas yavas unu ekleyin biraz sert bir hamur yogurun .
Hamurun ustunu kapatip mayalanmasini bekleyin (45 dk)Iki misli kabaran hamuru iki ye bolun ve buyuk tepsi uzunlugnda silindir yapin ,tepsilere yerlestirdiginiz hamurlari yarim saat daha bekletin ,biraz daha kabarsinlar. Onceden isitiginiz firinda orta isida pisirin .

Hiç yorum yok: