Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

4 Mart 2008 Salı

Carsaf Boregi

Malzemeler:
Hamur icin :
1 kg un
1tatli kasigi tuz
1 corba kasigi sivi yag
2 su bardagi su
1 su bardagi sivi yag
1 yumurta
1 kucuk kase yogurt

Ic malzemeleri ;
yarim kg kiyma
2 buyuk sogan
2 dis sarimsak
1 demet maydonoz
1 tatli kasigi kara biber
1 tatli kasigi kirmizi biber
1 tatli aksigi tuz

Yapilisi
Ilk once unu eleyelim (elenen undan bir kase bezeleri acmak icin ayirin ) elenen una tuzu bir tatli kasigi sivi yagi ilave edelim ve suyu azar azar yumusuk bir hamur yapana dek ekleyelim .Hamurunzu nekadar cok yogurursaniz acmasi okadar kolay olur .Hamurun uzerine nemli bir bezle ortup dinlendirmeye birakalim . en az yarim saat dinlenmeli .Hamur dinlenirken siz ic malzemasini hazirlaya bilirsiniz .ILik once sarim sakalri ince ince kiyin , soganlarida incecik dograyin .tencereye sivi yagdan bir fincan kadar alin .Isina sivi yagin icine ilk onc e sarimsaklari atin ,bir iki karistirip hemen soganlri ekleyin .Soganlar iyice kavrulunca kiymayi ilave edin . Kiyam suyunu salip cekenedek kavurun .Kavrulmus kiymaya kra biberi ,kirmiiz biberi ,tuzu ve kiyilmis maydonozu ekleyip kenarda sogumaya birakin .Dinlenen hamuru 4 esit parcaya bolun .Bu hamurlarin herbirni bir beze olacak sekilde yuvarlayin ( biraz buyuk oluyor ) bezeleri ayirdiginiz unla oklava yardimiyla acin .Asa yukari 50 cm capinda . acilan bu hamurlari sivi yagiyla iyic e yaglayin .Acma isi bitiyinde hamurlari buyukce bir sofra bezinin uzerinde cekistirerek acin (hamurun her yonunden uclarindan asilacaksiniz ,sofranin etrafinda donmeniz gerekiyor )Incecik tulbenten ince bir yufka acilacak .acilan bu hamura icin 4/1 ini dagitin ve sofra bezini uclarindan yayas ca salayarak yufkanin yuvarlanamsini saglayin . Yaglanmis tepsiye yuvarlayarak yerlestirin Butun hamurlara tektek ayni islemi uygulayin . Ustunede yumurta ve yogurdu karistirip surun .Onceden isitilmis firinda nargibi kizaranadek pisirin .afiyet olsun.

Hiç yorum yok: