Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

30 Mart 2008 Pazar

Telsehriyeli pilav


Sicacik bir pilavin yerini hic bir sey almaz bazan. Hele o mis gibi kokusu .Aksam icin ne yapayim diye dusunuyorsaniz hemen kollari sivayin bir pilav yapin yaninda ne olsa yenir .
Malzemeler
2 bardak pirinc
1/2 bardak tel sehriye
2 bardak et suyu (normal suda olur)
2 kasik sivi yag
2 kasik tereyagi
2,3 damla kimon suyu
yarim kahve kasigi toz seker
tuz
Yapilisi
Ilk once sivi yagda telsehriyeleri sararanadek kavurun .Kavrulmus sehriyelere tereyaginida ekleyin eritin tereyaginin kokusunu hisetiyinizde yikanmis pirincleri ekleyin ve kavurun .
Bes alti dakika karistirarak kavurdugunuz pirinclere 2 bardak et suyunu ( yada normal suyu)ilave edin ,limon suyunu,sekeri ,tuzunuda ekleyip ocagi yarima alin.Suyunu ceken pilavi birdaha karistirip altini kapatin .On, onbes dakika dinlenen pilaviniz servise hazirdir .Artik siz nasil bir endama koyarsaniz pilavinizi sofrada kendini o sekilde gosterir. :)

Hiç yorum yok: