Yorumlariniz
Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.
30 Mart 2008 Pazar
Seftali receli pasta
Pasta konusunda cok iddiali deyilim. Ama misafirlerimede ikram edecegim pastalari mutlaka kendim yaparim .Bu sefer seftali receli kulandim pastamda . Yiyen herkez cok beyendigini soyledi . Umarim sizde beyenirsiniz . Mutlaka deneyin derim pisman olmasiniz.
Malzemeleri
3 yumurta
3 kahve fincani seker
3 kahve fincani un
1 kahve kasigi ilik su
1 kabartma tozu
1 su bardagi seftali suyu (keki islatmak icin)
Kremasi icin
3 su bardagi sut
2 corbakasigi nisasta,tepeleme
1 corba kasigi un,tepeleme
1 /3 su bardagi seker
1/2 paket margarin
1 su bardagi seftali receli
Pastanin uzerini icin
1 paket kremsanti
1 su bardagi soguk sut
1 su bardagi seftali receli
1 kac nane yapragi
Yapilisi
Yumurtalari sekerle krema kivamina gelenedek cirpin. Cirpilan sekerli yumurtaya ilik suyuda cirparak ekleyin (damla ,damla ) .Kabartma tozu ile karistirdimiz unuda eleyerek yavas yavas kremaya yediren ve yaglanmis unlanmis kaliba dokup onceden isitiginiz 180 derecelik firinda pisirilir.Pisen kek sogurken kremasi hazirlanir. Bunun icin tencereye 3 bardak sut ,nisasta,un,seker konur ve koyulasanadek karistirilarak pisirilir. Iyice koyulasan kirema ocakdan alinir ve margarin eklenir. ve sogumaya birakilir.Soguyan keki kalipdan cikarip ikiye kesilir.
Ikiye kestiginiz kekin ust kismi alta gelecek sekilde koyup seftali suyuyla islatilir .
Islanan kekin uzerine Kremadan bolca surulur.Kremanin ustune 1 bardak seftali receli yayilir.
Diyer kekinde ic kismi islatilir ve krema surulur . Simdi pastanin disina 1 bardak sutle cirptigimiz kremsanti de surulur ve buz dolabina konur. Servise cikmadan once pastanin ustune geri kalan recelde dokulur nane yapraklariyla suslenir ve servise cikar.Gercekden guzel bir pasta
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
selam ben senay, gercekten super bir blog, eger facebook veya twitter varsa eklemek isterim...
Yorum Gönder