Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

16 Mart 2008 Pazar

Kasar'li Pogaca

Malzemeler
2 su bardagi kasar (rendelenmis)
1 cay bardagi sivi yag
1 cay bardagi yogurt
1 su bardagi eritilmis tereyagi
2 yumurta
2 corba kasigi maya
1 corba kasigi tuz
1 corba kasigi seker
4 su bardagi un ..yaklasik olarak
yarim cay bardagi ilik su

YAPILISI
ILk once ilik suyla iki kasik mayayi karistirip 5 dakika kabarmasi saglanir( goz goz olana dek )
Erimis tereyagini ,yogurdu,sivi yagi ,iki yumurta( birinin sarisi ustu icin ayrilir beyazi kulanilir).
Butun bu islak malzeme iyice karistirilir .Sivi karisima seker tuz eklenir ve yavas yavas (elenmis ) un ilave edilir .ve ustu kapatilip yarim saat ilik bir yerde kabarmasi icin beklenir
Kabaran hamur a istedigimiz sekli verip tepsiye dizdikten sonra ( uzerine yumurta sarisi surulur) yarim saat daha beklenir ve 200 dereceli (350 F ) firin da pisirilir.