Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

11 Nisan 2008 Cuma

Cevizli Tarcinli Kurabiye

Her cay saatinde menulerde bir cesit kurabiye olur mutlaka . Yapmasi kolay ,saklamasi kolay ustelik herkezde sever kurabiyeleri . Bende seveceyinizi tahmin etiyim bir kurabiye tarifi yazayim istedim .

Malzemesi
1 paket margarin
1 yumurta sarisi
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi seker
1 bucuk cay bardagi pudra sekeri
1 su bardagi ceviz
1 tatli kasigi tarcin
3 bardak un
1 kabartma tozu
2,,3 damal sirke


Butun islak malzemeri karistirip ( yumurtanin beyazi haric) sekeri eritiyorum .Kabartma tozu karistirdigim unu azar azar islak malzemere karistirarak ilave ediyorum .Hamurun yumsakligina gore unu azaltip coglata bilirisiniz .Rondodan gecirdiyim cevizlerin 3 de 1 ini ayirip geri kalan cevizleri hamura ekliyorum birazdaha yoguruyorum ve yarim saat dinlendiriyorum .Dinlenen kurabiye hamurunu istediyim sekli verip once yumurta sarisina sonra ayirdigim cevize batirip 150 derecede kizarmadan yarim saate yakin pisiriyoprum .

2 yorum:

Adsız dedi ki...

tarçın ve ceviz harika kokular geliryor sirke de kıtır kıtır yapıyordur eminim
dene bakalım biberiyelileri beğenecek misin

ellerine sağlık
sevgileee

lezzet sefasi dedi ki...

Sevgili Yesim gercekten cok guzel kokuyor kurabiyeler .Evet simdi deniycem biberiyeli kurabiyeleri burdan sizlerler paylasicam . Cok tesekku ederim yorumun icin.