Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

11 Nisan 2008 Cuma

Etli Nohut

Yine beni zor anlarda kurtaran bir yemek. Isimin cok oldugu gunlerde isimle meskul olurken ocakda kendi kendine pisen yemekelri tecih ederim . nohut ta benim temizlik yaptigim bir gunde soframizada yerini aldi .

Malzemesi
1/2 kg nohut
300 gr parca et
2 dis sarimsak
1 buyuk sogan
1 cay bardagi sivi yag
1 corba kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi biber salcasi
tuz

Yapilisi;
Nohutlari aksamdan islatin aksamdan unutuysaniz sabah erken islaya bilirisiniz .Nohut 8 saat isli kalmasi yeterli oluyor. Ben duduklu tencereden yapicaksam nohutlari harslamiyorum.
Tencereye sivi yagi alin isitin ve etleri ekleyin .Suyunu salip cekenedek kavurun . Kavrulan etleri tencereden suzerek cikartin .Tencereye ezilmis sarimsaklari ve soganlari ekleyin. Pembelesen soganlara salcalari ekleyin ve iyice ezin .Salcalarda kavrulunca islanmis nohutlari ve suyunu ekleyin tencerenin kapagini kapatin . Eyer duduklu tencere kulaniyorsaniz kaynamaya basladiktan sonra 20 dakika yeterlidir . Pistiyini kontrol ettikten sonra tuzunu ekleyin .

2 yorum:

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Nefis görünüyor ve hemen oğlum için pişirmeye gidiyorum.

lezzet sefasi dedi ki...

benim yerime oglunun oguzel lerinde opersen cok sevinirim ..