Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

11 Nisan 2008 Cuma

Kugu Kurabiye



Bugun masada cok zarif gorunen kurabiye tariif vericem .Cok zarif gorunuyor biz bunlari yemiyelim diyen arkadas lar da oldu ama tadida guzel di bir tane bile kalmadi .
Malzemeleri
1 paket margarin
2 yumurta sarisi
1 Turk k.fincan yogurt
1 Tutk k. fincan siviyag
1 su bardagi seker
1 paket kabartma tozu
2 veya 3 damla sirke
Aldigi kadar un ( ortalama 4 su bardagi)
Ustu icin;
1 su bardagi beyaz cukulata
1 cay bardagi pudra sekeri
1 corba kasigi recel ( ben cilek receli kulandim)
Yapilisi
Oda isisindaki margarine, sekeri, yumurtayi, siviyagi,yogurtu ve sirkeyi ekliyorum seker eriyene kadar karistiriyorum .Seker eridikten sonra unu ve kabartma tozunu da ekleyip kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoguruyorum ve dinlenmesi icin yarim saat bekletiyorum .
Dinlenen hamur dan 3 esit parca ayiriyorum .Ayirdigim hamur parcasinin birinden silindir parcalar yapiyorum ve ,,S,, ( kugunun boynu icin ) seklini veriyorum .Onceden isitigim 150 derecede kizarmadan beyez kalacak sekilde pisiriyorum . Diyer iki parcayida merdaneyle 1 cm kalinlignda aciyorum ve bardak agziyla yuvarlaklar cikariyorum . Bu yuvarlak hamurlarin yarisini orta dan ikiye kesip ,,,D ,,, ( kanat lar icin ) sekli de pisiriyorum .Butun bu pisen ,,S,, ,, D,, ,,yuvarlak kurabiyelerin esit sayida olmasi gerekiyor ( D sekliyle olan S ve yuvarlakdan iki kat olucak kanatlar iicin .
Simdi kurabiyeleri birlestirmeye geldi sira.
Bilinen klasik yontemle ( ici kaynar su dolu bir tencerenin ustune baska bir kap koyarak ) cukulatalari eritiyorum . Eriyen cukulatadan ispatula ile Duz yuvarlak kurabiyelere suruyorum ve hemen iki kanat ( D seklindeki ) yapistiriyorum ( Kanatalarin duzgun yonu disa gelecek sekilde ) Cukulata cabuk dondugu icin kanatlar hemen yapisiyor .
Dutun kanatlar bitiginde baslari ( .S keklindeki ) yine erimis cukulataya batirip iki kanatin ortasina yapistiryorum . Butun kurabiyeelr ,,S,, D,, ve yuvarlaklar kugu gorunumunu alinca bir kurdani recele batirip kugunun goz seklini veriyorum .Butun kugularin bir tepsiye toplayip uzerlerine bir suzgu ile pudra sekerlerini eleyerek gezdiriyorum ve zarif kugularimi ikram icin servise hazir .

3 yorum:

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

İnanamıyorum, bu kadar güzel bir görüntü yüzlerce yorumu hakediyordu bence. Muhteşemler, kesinlikle deneyeceğim ben bunları. Eline sağlık!

lezzet sefasi dedi ki...

Cok tesekkur ederim sevgili acemisef .Yorumunuz beni cok sevindirdi. ben cok yeni bir blogger im destekleriniz e ihtiyacim var .Herkeze simdiden cok tesekkurler .

Adsız dedi ki...

Muhteşem görünüyorlar ellerinize sağlık...hakikaten insan yemeye kıyamaz bunları mutlaka deneyeceğim çok teşekkürler tarif için..