Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

24 Nisan 2008 Perşembe

Lahanali Sac Boregi


Bizim koyumuzde borek denildimi ilk akla lahanali sac boreyi gelir . Isteyen istediyi ic malzemesini kullanir ama herkezin ilk tercihi lahanadir . Hernekadar koydeki tadi yakalayamasakda arada canimiz cektikce teflon bir tavayi sac gibi kulanip lahanali boreyimizi yapiyoruz .Hem cok hafif hemd e cok besleyici bence ,ustelik cokda tok tutuyor . Daha once lahanayla borek yapmadiysaniz ilk firsata denemeniz tavsiye ederim



Malzemeleri

1 kucuk lahana

2 ince pirasa

1 kase kurupeynir (karaman )

isteyen beyaz peynirde kullana bilir

1 cay bardagi zeytinyagi

tuz

Birer tatli kasigi kr biber, krz biber, kuru nane,


Hamur icin

1 kg un

1 tatli kasigi tuz

2 su bardagi su


Yapilisi


Ilk once un, tuz ve suyla hamurunu yoguruyoruz ve yarim saat dinlendiryoruz. hamur dinlenirken icini hazirlayalim .








Ince kiydigimiz lahanayi ( lahananin damarlarini cikariyoruz ) tuzla iyice ovuyoruz yumusatiyoruz.


Yumusayan lahanaya incecik kiydigimiz pirasayi, peyniri,zeytinyagini ve baharatalari ekliyoruz .

Yogurdugumuz hamurdan bezeler yapip unlu zeminde oklavayla inc e bir yufka aciyoruz

Acdigimiz yufkayi ortadan ikiye kesiyoruz. Ikiye ayirdigimiz yufkanin birnin yarisina lahanada yayiyoruz .












Diyer yarisini ustune kapatip kenarlarini elimizle bastirarak kapatiyoruz. Kenarlarinin iyic e yapismasi lazim aksi halde piserken acilir ve lahanalar dokulur.



Kenarlarini kapattigimiz yufkalari teflon bir tavada yagsiz iki tarafinida pisiriyoruz . Piserken boreklerin kurumamasi lazim bunun icin ocak orta derecede acilir ve borek SIK SIK cevrilir . Her iki yonude iyice pistiginde lahanali sac boregi servis e hazirdir .Isterseniz ocakdan aldiginiz anda uzerine tereyagi da sure bilirisiniz . Cok seveceginizden eminim .












8 yorum:

antepası dedi ki...

harcın son hali çok cezbedici.Eline sağlık.Birgün deneyeceğim.

Adsız dedi ki...

selam eylulum mutlu huzur dolu cumalar diliyorum sana...haa kekin rengine gelincee dimi yaniii ama sari lacivertde yapariz dost hatirina dimi yanii:))

lezzet sefasi dedi ki...

Sevgili arkadaslarim uyanir uyanmaz yorumlariniiz gormek beni cok mutlu eti cok sagolun :)

Sevgili Antepasi gercekten deyisik ve cezbedici lahanalar hic lahana yemeyen biri bile bu sac boreklerine dayanamaz denemenizi tavsiye ederim .

gonul sagolasin arkadasim pazar gunu macdan sonra kim malup olursa karsi takimin pastasinai yapsin nedersin ( isin espirinsindeyim tabiki )cok sagolasin benim icin sari lacivert pasta yapacak olman beni cok sevindirdi

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerinize sgalik, ne harika birsey bu boyle.
Nefis...

Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Lahananın kilo verdirici özelliğini de göz önüne alırsak gönül rahatlığı ile tüketebiliriz bu enfes börekleri. Eline sağlık canım.

Adsız dedi ki...

Harika görünüyor, ellerine saglik . Güzel bir hafta diliyorum, hoscakal.

Naşide Dönmez dedi ki...

valla sanki hamurun kokusu burnuma kadar geldi.lahanalı hiç yemedim ama lahanayı çok sevdiğim için tadının tam bana göre oldugunu düşündüm:))ellerine sağlık canım.denenecekler arasına girdi bile...

Melek* dedi ki...

maş. çok güzel gözüküyor her aşamasınıda çekmişsin ellerine sağlık size afiyet olsun